- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda je u „Kamenolomu“ isklesala štopera za budućnost

© Sputnik / Lola ĐorđevićNemanja Jović i Strahinja Eraković
Nemanja Jović i Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Talentovani štoper Strahinja Eraković pokazao je da je svetla budućnost Crvene zvezde onda kada je najteže. U meču biti il' ne biti u „Kamenolomu“ protiv Brage (1:1) u Ligi Evrope položio je ispit zrelosti, jer je uz prekaljenog komandanta odbrane Aleksandra Dragovića držao poslednju liniju crveno-belih.
Bili su pod pritiskom i te kako fudbaleri Crvene zvezde na krajnjem severu Portugalije u meču šestog kola Lige Evrope u kojem je Braga bila favorit.
Dejan Stanković opredelio se za taktiku sa petoricom pozadi, pa su uz bekove Milana Rodića i Marka Gobeljića trio u srcu obrane činili Aleksandar Dragović, Radovan Pankov i Strahinja Eraković.
Fudbaleri FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Zvezdi velikan gleda u leđa – status o kom je sanjala na dohvat ruke /foto/
Upravo se mladi Eraković, koji je Zvezdino dete istakao sa nekoliko odličnih intervencija. Bio je hladan ko špricer, nije se libio ni da krene napred sa loptom u nogama, a sve to završavao je pravovremenim dodavanjima.
Konstantno je bio uz svog čoveka u datom trenutku i tako je izbegavao da upadne u problem pred brzonogim napadačima Brage. Odlično se postavljao, čitao igru i dobijao vazdušne duele.
„Još nismo svesni šta smo napravili. Ostvarili smo posle 30 godina istorijski uspeh i ponosan sam što sam deo ekipe i nećemo stati na tome. Znali smo od početka da će Braga morati da nas napadne, taktički smo odradili perfektno. Pred kraj, kada smo dali gol, poslednjih 15 minuta izgledalo je kao dva sata, ali smo sve izdržali i na kraju smo zasluženo tu gde jesmo. Što se tiče moje partije, zadovoljan sam. Ali nije bitna moja partija koliko je bitan ovaj prolaz. Ovo je ubedljivo najlepši trenutak moje karijere. Skoncentrisao sam se, dao sam 100 odsto svojih mogućnosti“, izjavio je Strahinja.
Eraković je na mestu desnog štopera proveo svih 90 minuta i nesumnjivo će jedan tako težak evropski meč, poput ovog sa Bragom, doprineti na samopouzdanju i sazrevanju 20-godinjaka. Zvezda je iz paklene grupe izašla kao prva sa 11 bodova, druga je bila upravo Braga, dok se danski Mitjiland seli u Ligu konferencija, a Ludogorec je završio evropsku priču.
Još od Razgrada i trijumfa Crvene zvezde nad Ludogorecom (0:1) gde je Eraković takođe komandovao odbranom samo sa kapitenskom trakom oko ruke, jasno je da Stanković i Zvezda sa njim imaju velike planove i da žele da naprave štopera evropskog i svetskog formata.
Upravo je Nemanja Vidić, čuveni štoper Zvezde, Srbije i Mančester junajteda idol momku iz Batajnice.
„U budućnosti sebe vidim kao prvog štopera Crvene zvezde i da se kao moj idol Nemanja Vidić radujem što više sa navijačima na severnoj tribini“, izjavio je Eraković iz perioda kada je izlazio iz generacije kadeta crveno-belih.
Jasno je da je četiri godine kasnije Strahinja napravio ogroman pomak u karijeri i u svojoj igri i da je kadar za najviše domete, kao i da je Zvezda u „Kamenolomu“ isklesala štopera za budućnost u pisanju istorije.
Nedavno je četvorostruki uzastopni šampion Srbije „kaparisao“ na duže staze Erakovića sa kojim je produžena saradnja do 2025. godine.
Andrej Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
SPORT
Ukrajinac koji je ponizio Srbiju prolazi kroz košmar
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Đurđevdan i vatreni doček za Zvezdine heroje /video/
UEFA rang lista – nacionalni koeficijenti - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
O ovome smo mogli samo da sanjamo – srpski fudbal na korak do istorijskog uspeha!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala