- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zastrašujući izveštaji iz Amerike: U udaru tornada poginulo 70 ljudi? /video, foto/

© Foto : REUTERS / Social MediaTornado
Tornado - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Više od 20 tornada, praćeno olujnim nevremenom, pogodilo je noćas i jutros američke države Arkanzas, Kentaki, Tenesi, Misuri i Ilinois, a strahuje se da je poginulo najmanje 70 osoba.
Prema rečima guvernera Kentakija Endija Bešira, broj žrtava mogao bi da bude veći i da se procene kreću između 75 do 100, izveštava „Ej-Bi-Si njuz“.
Samo u fabrici Mejfild u Kentakiju u trenutku udara tornada nalazilo se 110 osoba, kazao je guverner, ocenjujući da je situacija tragična.
Tornado i oluje su uništili brojne zgrade u kojima su desetine osoba ostale zarobljene.
„Imamo smrtne slučajeve u više okruga. Ovo je jedna od najtežih noći u istoriji Kentakija. Tu smo za vas, molimo se za vas“, rekao je guverner Bešir tokom konferencije za štampu.
U Tenesiju je najteža situacija u okrugu Lejk u severozapadnom delu države, rekao je Din Flener, portparol Agencije za vanredne situacije Tenesija.
Najmanje 20 ljudi ostalo je zarobljeno u staračkom domu u Monetu, u Arkanzasu jedna osoba je poginula, a pet je povređeno, rekao je Marvin Dej, sudija okruga Kreghed.
Tornado je pogodio Monet Manor oko 20.15 časova po lokalnom vremenu, a pozvan je i tim za potragu i spasavanje da pomogne onima koji su zarobljeni u zgradi, naveo je sudija Dej za „Njujork post“, preneo je Tanjug.
© AP Photo / Robert Cohen/St. Louis Post-DispatchSrušen krov na "Amazonovom" distributivnom centru
Srušen krov na Amazonovom distributivnom centru - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Srušen krov na "Amazonovom" distributivnom centru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala