Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Priština bi da skine sa sebe odgovornost za zastoj dijaloga

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Prethodnih dana svedoci smo brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine, od kojih je svaka apsurdnija od prethodne, a korak dalje danas je otišla Donika Gervala, koja je zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Samo dan ranije, podseća Petković, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužili su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga.
"Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine", naveo je Petković u saopštenju.
Istakao je da nikada 100 puta ponovljena laž neće postati istina.
"A o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević, koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još oporavlja", kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
"Nažalost, o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Ðelić iz Zvečana, koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM", naveo je Petković.
Političarima iz Prištine, kako je naglasio, bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala