- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Beogradu – Cedevita srušila Partizan!

© Foto : ABA liga/KK Partizan/Dragana StjepanovićTrener KK Cedevita Olimpija, Jurica Golemac
Trener KK Cedevita Olimpija, Jurica Golemac - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana doživeli su šokantan poraz od Cedevita Olimpije rezultatom 96:89 u Beogradu, u 11. kolu ABA lige.
Partizan je upisao tek drugi neuspeh ove sezone u ABA ligi, dok je Cedeviti ovo bila šesta pobeda.
Izabranici Željka Obradovića su ujedno prekinuli niz od četiri pobede u svim takmičenjima, dok je ekipa iz Ljubljane trijumfovala posle isto toliko uzastopnih poraza.
Utakmici u Beogradskoj areni prisustvovali su košarkaški velikani Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana, i Bred Stivens, bivši trener a sada generalni menadžer Boston Seltiksa.
U utakmicu je bolje ušla Cedevita Olimpija, koja je imala prednost tokom većine prve deonice, ali je na kraju vodio Partizan.
Crno-beli su kontrolisali ritam prvog poluvremena, igrali dobro u napadu uz visoke procente šuta, ali su gosti serijom 9:2 došli do izjednačenja pred odlazak na veliki odmor – 49:49.
Treća četvrtina bila je poprilično izjednačena, a Partizan nikako nije uspevao da se odlepi na opšte razočaranje prisutnih u Areni.
Cedevita je odlično parirala, bila bolja u šutu za tri poena, a onda je početkom poslednje deonice napravila ključnu seriju.
Gosti su brzopotezno došli do dvocifrene prednosti preko Blažiča, Pulena i Ferela i uspeli da je bez ikakvih problema sačuvaju do samog kraja.
Crno-beli su kakvu-takvu šansu da zakomplikuju situaciju imali po ulasku u poslednji minut, ali je posle nesportske Ferela Mur promašio trojku.
Najbolji kod domaćina bio je Zek Ledej sa 17 poena i pet asistencija. Mladi Jam Madar je postigao 16 poena uz četiri skoka i tri asistencije, dok su po 15 poena ubacili Aleksa Avramović i Dalas Mur.
Kod pobednika su se sa po 19 poena istakli Jaka Blažič i Džejkob Pulen. Jogi Ferel je ubacio 15, Edo Murić je imao 14, a Marko Radovanović 12 poena.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Neviđena drama: Ovako je Zvezda došla do pobede u Novom Mestu /video/
Amerika je 60 godina čekala da neko uradi što je uradio Srbin
Svetislav Pešić: Nije Nikola Jokić – reprezentacija | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala