- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić nezadovoljan: Auto-put da bude spreman do 15. januara

© Foto : Youtube/Bemax d.o.o. Montenegro/PrintscreenAuto-put Bar-Boljare na deonici od Podgorice do Kolašina
Auto-put Bar-Boljare na deonici od Podgorice do Kolašina - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je da auto-put Smokavac - Mateševo bude spreman 15. januara, ističući da je vlada nezadovoljna dosadašnjom realizacijom
“Postoji nezadovoljstvo Vlade Crne Gore realizacijom projekta autoputa Smokovac-Mateševo, a mi smo uradili sve što je do nas”, kazao je Krivokapić koji je s ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem i kineskim ambasadorom Liu Đinom obišao završne radove na prioritetnoj dionici tog auto-puta.

Auto-put da bude spreman do zimske turističke sezone

Premijer je dodao i da građani očekuju da će autoput biti u dijelu "probnog, eksperimentalnog" pušten u rad bar tokom ove zimske sezone.

"Sve smo obezbijedili, i nadzoru, i izvođaču i svim drugima. Ne može tako. Evo, ja danas kažem – dosta je igre sa građanima! Hoću da put 15. januara, pred zimsku turističku sezonu bude spreman. Radite dan – noć! Ja ću, ako treba, da radim sa vama", saopštio je Krivokapić.

Premijer je kazao i da od maja mjeseca prolazi auto-putem i da svaki put konstatuje da nema dovoljno radnika i angažovanja, a da mašine stoje pored puta.

Gradi se kao Skadar na Bojani

Istakao je da taj nerad "koji je izgleda crnogorski manir", više ne može da bude i opravdanje za ono što je najbitnije, a to je da se ni Skadar na Bojani nije radio koliko ovaj auto-put.
Rekao je da će insistirati na odgovornosti, pa makar ga sjutra ili prekosjutra smijenili.
Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da je Vlada naslijedila taj projekat i da su od prvog dana učinili sve što je u njihovoj moći da privedu kraju ovaj projekat.
"Potpuno svjesni i uvažavajući svu težinu samog projekta i izvođenja, smatramo da jeste bilo propusta, objektivnih ili subjektivnih, sad u ovom momentu nije ni važno, i ja se pridružujem zajedničkom apelu svih nas ovđe, da uložimo dodatan napor, svi, od svih kompanija, do zadnjeg pojedinca uključenog u ovaj projekat, da ga što prije pustimo u funkciju", kazao je Bojanić.
Kako je kazao, paralelno sa tim Ministarstvo i Vlada sa nekom eksternom pomoći, će svakako raditi reviziju svega i potpuno do kraja utvrditi svačiju odgovornost u cijelom ovom projektu.

Projekat među top tri najtežih kompanije CRBC u inostranstvu

Kineski ambasador Liu Đin je istakao da je saglasan sa Krivokapićem da moraju zajedno da ubrzaju preostale radove.
"Takođe, smatram da je ovaj put, kao put saradnje, jer je auto-put vodeći projekat i važan rezultat dvije zemlje u okviru Inicijative „Pojas i put“ i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope ", istakao je on.
Đin je dodao da je, koliko mu je poznato, ovaj projekat među top 3 najtežih projekata kompanije CRBC u inostranstvu.
“I kineski radnici su prevazilazili teškoće sa kojima se nikada nisu susreli u građevinarstvu u Kini i dobro su sarađivali sa crnogorskim kolegama", istakao je ambasador.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala