- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin nastavlja juriš ka rušenju rekorda – Ronaldo je sledeći!

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLODušan Vlahović i Kristijano Ronaldo
Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Kad god se pomene ime Dušana Vlahovića jasno je da se radi o novom golu ili rušenju nekog rekorda. Srbin to maestralno radi ove sezone, a do kraja godine ima priliku da ispiše istoriju Serije A i da sruši velikog Kristijana Ronalda.
Naime, talentovani napadač Fiorentine je prošle sedmice stigao do jubilarnog 30. pogotka u italijanskom prvenstvu u kalendarskoj godini, i samo je Portugalac više puta od njega to (u)činio.
Kristijano Ronaldo drži rekord sa 33 postignuta gola, što pruža priliku Dušanu Vlahoviću da ga nadmaši.
Srbin do kraja decembra ima još tri utakmice – tri prilike da još jednom ispiše istoriju italijanskog i evropskog fudbala, a prva potencijalna žrtva je ekipa Salernitane koja u subotu od 15 časova gostuje na „Artemio Frankiju“.
Ubojiti Vlahović u januaru puni 22 godine postigao je šest pogodaka u prethodna četiri meča i vodeći je strelas italijanskog šampiona sa 13 pogodaka, koliko ima i napadač Lacija Ćiro Imobile.
Podsetimo, srpski reprezentativac oko kojeg se gotovo godinu dana otimaju najveći svetski klubovi, počev od Juventusa, preko Atletiko Madrida, do Arsenala, Mančester sitija i Intera, prošle nedelje je oborio još jedan rekord, pošto je postao prvi mlađi fudbaler od 22 godine koji je u pretekle 63 godine u Seriji A uspeo da postigne 30 golova u kalendarskoj godini.
Učinio je to protiv Bolonje koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović, nakon što je hladnokrvno realizovao jedanaesterac i njegov tim je na kraju slavio rezultatom 3:2 u gostima.
Takođe, Vlahović sa „kreča“ ima impozantnih 17 od 17 što takođe govori o tome koliko je zapravo koncentrisan i hladnokrvan čak i u najzahtevnijim situacijama i trenucima.
Fiorentini su do kraja 2021. godine osim Salernitane (subota, 15) ostali još mečevi sa Sasuolom u Firenci i Veronom u gostima.
Znajući Vlahovića i sve ono što iz nedelje u nedelju radi na Čizmi, niko ne bi smeo da se začudi kada bi prestigao neprikosnovenog Kristijana Ronalda i pre kraja decembra...
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SPORT
Srpski superheroj je promenio istoriju – posle 63 godine! /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2020
Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Superheroj! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala