- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki senator: Bajden kapitulirao pred Putinom

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2021
Pratite nas
Slabost američkog predsednika Džozefa Bajdena vodi ka katastrofi u spoljnoj politici SAD i ide na ruku „lošim momcima“ poput Rusije i Kine, rekao je američki senator iz Teksasa Ted Kruz u intervjuu za „Foks njuz“.
Prema njegovom mišljenju, Amerikanci će još dugo osećati posledice „sramnog“ bekstva iz Avganistana koje je pokazalo protivnicima SAD nesposobnost da im pruže otpor.
„Vidimo kako loši momci poput Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje postaju gori... oni ne veruju da će predsednik SAD bilo šta da preduzme“, ocenio je američki političar.
Kruz je takođe ubeđen da je navodno planirani „napad“ Rusije na Ukrajinu postao moguć zahvaljujući kapitulaciji Džoa Bajdena pred Vladimirom Putinom. Pre svega, radi se o poništavanju sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“, precizirao je senator.
Podsetimo, odbrambeni budžet Sjedinjenih Američkih Država za 2022. godinu, koji je objavila komisija Predstavničkog doma, predviđa izdvajanje četiri milijarde dolara za inicijativu vojnog obuzdavanja Rusije, 300 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, ali se ne spominju sankcije protiv „Severnog toka 2“. Međutim, nisu isključene i dalje izmene nacrta zakona.
Zapadne zemlje i Kijev u poslednje vreme optužuju Rusiju da priprema navodnu invaziju na Ukrajinu, zbog čega sve češće govore o spremnosti da Moskvi u tom slučaju uvedu do sada neviđene sankcije. Rusija je u više navrata opovrgla da planira tako nešto, ističući da je pomeranje vojnih snaga na njenoj teritoriji, koje izaziva uznemirenost Zapada a posebno susednih država, njeno suvereno i ustavno pravo.
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Zapadni mediji priznali „malu pobedu“ Putina i da je Bajden pokazao - slabost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala