Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zatrpana pruga: Odron zaustavio vozove između Zlatibora i Jablanice /foto/

Pratite nas
Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice - Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.
Navodi se da prilikom odrona niko nije povređen ali da je odron oštetio prugu i kontaktnu mrežu te da stručne službe ovog preduzeća rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na ovom delu barske pruge.
Dodaju da je ovaj deo barske pruge izuzetno nepristupačan i da je za raščišćavanje odrona neophodno angažovanje mehanizacije.
"Dežurne ekipe 'Infrastrukture železnice Srbije' na terenu ulažu maksimalne napore kako bi deo barske pruge između Zlatibora i Jablanice bio što pre raščišćene i osposobljen za saobraćaj", navode iz Infrastrukture železnice Srbije.
Poručuju da je za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija "Srbija Voz" organizovala autobuski prevoz na relaciji Užice - Prijepolje - Užice.
"'Srbija Voz' će organizovati autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretne i za putnike putničkog voza koji u 15.38 sati polazi iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica", navode iz Infrastrukture železnice Srbije.
Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja, navodi se u saopštenju i dodaje da se železnički saobraćaj između Beograda i Užica odvija redovno i nesmetano.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala