Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Videćemo da Ražanj dobije manji pogon vojne industrije

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas tokom posete Ražnju da će se razgovarati sa Jugoimport SDPR-om i i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražnju.
Predsednika je u obraćanju meštanima ispred osnovne škole rekao da je teško dovesti nekog stranog investitora u Ražnja i da bi zato mogao da se otvori manji pogon vojne industrije u kojem bi bilo zaposleno 200 do 250 ljudi, kako bi se dodatno podigao Ražanj.
"Kada budemo doneli odluku, a donećemo u roku od 15 dana, možda već i sutra ili u nedelju ujutru na sastanku, o izgradnji te manje fabrke u industrijskoj zoni Ražanja, gde ćemo mi kao država da finansiramo kompletnu infrastrukturu industrijske zone, jer opština to ne može da uradi", naveo je Vučić.
To će biti velika radost za vas, pa te ljude dobro dočekajte, poručio je Vučić.
Kazao je da je dogovorio i da se uradi put ka Skorici od 6,6 kilometara i da će se na tom putu prvo videti mašine.
Vučić je rekao da će se raditi i druga faza rekonstrukcije Osnovne škole Ivan Vušović.
Naglasio je da bi otvaranje pogona vojne industrije u Ražnju bile podignute plate u tom mestu, koje su sada među najnižim u Srbiji.
Predsednik je rekao da su veliki gubici na mreži za vodosnebadevanje u Ražnju, veći od 50 odsto i da će za četiri ili pet meseci biti završena analiza koja će pokazati koliko treba uložiti novca da se poboljša situacija i da će onda država brzo uložiti taj novac.
"Ulaganja u Ražanj biće između osam i 12 miliona evra", dodao je Vučić.
Kaže da će biti izgrađena i fekalna kanalizacija u tri mesta: Smilovcu, Skorici i Vitoševcu.
"Biće potpuno drugačije u Ražnju i građani će moći tu lepše da žive", poručio je Vučić, koji je posetom Ražnju započeo trodnevnu posetu Nišavskom okrugu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala