- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Usijane strasti: Predsjednik Odbora direktora EPCG gađao fasciklom ministra Milatovića

© Sputnik / Nikola BižićPodgorica uoči izbornog dana
Podgorica uoči izbornog dana - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Na sastanku u Ministarstvu ekonomskog razvoja povodom situacije u Kombinatu aluminijuma (KAP), kojem su prisustvovali predstavnici energetskih kompanija i tri ministarstva, došlo je do sukoba između ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Milutina Đukanovića, navode mediji.
Predsjednik Odbora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je funkcioner Demokratskog fronta, a Jakov Milatović ministar u Vladi Zdravka Krivokapića.
Ministar Milatović je predsjedniku odbora EPCG-a koji je krenuo na pauzu, nakon svega 20-ak minuta sastanka održanom u četvrtak, poručio da se ne mora ni vraćati, te da DF neće ući u Vladu, nakon čega je Đukanović reagovao burno i, prema medijskim navodima, gađao ga fasciklom.
Nakon toga je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić pokušao da smiri situaciju i pozvao Đukanovića da izađu napolje. Pošto su izašli sa sastanka na kraću pauzu, Đukanović je napustio zgradu ministarstva, dok se Bojanić vratio.
Predrag Drecun, analitičar, kaže za Sputnjik da pomenuti sukob vidi kao spinovanje političke atmosfere i novi pritisak na vladu, pred glasanje o povjerenju vladi u ponedjeljak i kao sastavni dio psihološke političke igre.
Iako su iz DF-a saopštili da neće glasati za inicijativu DPS-a u ponedjeljak, u javnosti se kalkuliše da bi ta politička formacija mogla da pokrene inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore jer ima 25 poslanika koliko je dovoljno za pokretanje inicijative.
Upitan je samo tajming kada bi DF mogao da se odluči za takav korak, ali i da li bi imao podršku za to i čiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala