- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slavili uz pesme o Kosmetu: Budućim crnogorskim policajcima prete kazne /video/

© Foto : Youtube/Policijska akademija Danilovgrad/PrintscreenPolicijska akademija u Danilovgradu
Policijska akademija u Danilovgradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Polaznici crnogorske Policijske akademije u Danilovgradu koji su posle utakmice Srbija - Crna Gora, uz pesme o Kosovu i Metohiji slavili pobedu srpskih rukometašica, biće sankcionisani tokom naredne sedmice, saopštio je vršilac dužnosti direktora te obrazovne ustanove Svetozar Knežević.
Knežević u saopštenju kaže da je „Policijska akademija preduzela niz mera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju rasvetljavanja događaja i sankcionisanju vinovnika“.
Osudivši ponašanje polaznika Policijske akademije nakon završene rukometne utakmice između Crne Gore i Srbije, Knežević kaže da je „rukovodstvo Akademije, istog trenutka nakon saznanja za događaj, identifikovalo vinovnike incidenta i pokrenulo postupke za njihovo sankcionisanje“.
„Održano je više sastanaka sa polaznicima Policijske akademije, pri čemu je svima jasno saopšteno da je naneta velika šteta ugledu Policijske akademije kao i državi Crnoj Gori. Po hitnom postupku održana je sednica Nastavničkog veća Policijske akademije, koje je zauzelo jedinstven i jasan stav da osuđuje pomenuti događaj i da se skladu sa Pravilnikom o kućnom redu polaznici adekvatno sankcionišu. Konačnu odluku o kažnjavanju vinovnika incidenta Nastavničko veće doneće u toku naredne sedmice, po prikupljanju svih potrebnih informacija“, navodi Knežević.
U ime Policijske akademije Knežević se izvinio crnogorskoj javnosti, a posebno, kako je naveo, „našim lavicama, koje su nam nebrojeno puta donele mnogo sreće i radosti i svojom požrtvovanošću i zalaganjem bile uzor mladim generacijama, kao i našim akademcima kako se bori za grb i dres Crne Gore“, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala