- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ je gledao novi tripl-dabl Jokića: „Nije fer to što radi“ /video/

© AP Photo / Darren AbateSrpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv San Antonio Sparsa
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv San Antonio Sparsa - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Srpski centar Nikola Jokić ostvario je 62. tripl-dabl učinak u karijeri, ali su njegovi Denver Nagetsi poraženi u San Antoniju sa 123:111. Lepe reči za izdanja momka iz Sombora imao je Greg Popovič, trener Sparsa, izjavivši da nije fer to što radi.
Jokić je za 35 minuta na terenu postigao 22 poena i zabeležio 13 skokova i 10 asistencija, uz šut osam od 19, a najefikasniji kod Denvera bio je Eron Gordon sa 25 koševa.
San Antonio Sparsi su tokom cele utakmice dominirao timskom igrom, petorica igrača imala su dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio Derik Vajt sa 23 poena.
Denver sada ima skor od 12 pobeda i 13 poraza, dok je San Antonio na 9/15.
Uprkos porazu, Jokić je odigrao kvalitetnu utakmicu i serijom koševa u trećoj četvrtini vratio je Nagetse u igru. Međutim, srpski košarkaš izašao je iz igre na dva i po minuta do kraja deonice i Sparsi su mini serijom 6:0 došli od +4 do +10 (100:90).
Nagetsi su do kraja utakmice pokušavali, sve vreme su bili na zaostatku između pet i deset poena, ali je San Antonio uspešno odbijao nalete i na kraju je došao do ubedljive pobede – 121:111.
Jokić je u drugoj utakmici zaredom ostvario tripl-dabl, sada ima 64 u karijari i nastavio je da grabi ka vrhu liste košarkaša sa najviše ovakvih učinaka.
Greg Popovič, koji je na ovim prostorima poznat pod nadimkom „Ludi Srbin“, jedan je od prvih koji je uvideo kvalitet srpskog košarkaša i već godinama ga nakon svake utakmice hvali.
Popovič je prvi izneo poređenje sa legendarnim Lerijem Birdom, nakon čega je pretrpeo kritike, a dve godine kasnije to je opšte priznato gledište jer Jokić stvarno jeste neka vrsta reinkarnacije čuvenog igrača Boston Seltiksa.
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SPORT
I opet – „ludi Srbin“ je sve znao unapred /video/
Jokić je uglavnom izlazio kao pobednik iz duela sa legendarnim američkim trenerom, ali ovoga puta rezultat na semaforu bio je drugačiji.
Popovič je u porazima i u pobedama hvalio centra iz Sombora, a ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta.
„Previše je prokleto dobar. Prosto nije fer šta je sve u sposobnosti da uradi. Popur Leri Birda“, rekao je Greg i ponovo ga uporedio sa jednim od najboljih košarkaša svih vremena.

NBA, rezultati, četvrtak na petak:

Filadelfija – Juta 96:118
Memfis – LA Lejkers 108:95
San Antonio – Denver Nagets 123:111
Standings provided by SofaScore LiveScore
Srbin to radi na svoj način – „pobediće vas mudrošću i veštinom“
Jokićev rekord sezone – dramatična završnica i totalna dominacija Srbina /video/
I opet – „ludi Srbin“ je sve znao unapred /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala