- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

NATO može mirno da spava: Leđa mu čuva Aljbin Kurti – spreman da udari i na Rusiju

© AP Photo / Visar Kryeziu Pripadnici bezbednosnih snaga samoproglašene republike Kosovo
Pripadnici bezbednosnih snaga samoproglašene republike Kosovo  - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
NATO će, konačno, moći mirno da spava. U eventualnom ratu koji svako malo priziva između Ukrajine i Rusije, u kome naravno ne bi bio posmatrač, moći će da računa na „značajno pojačanje“. U pomoć stiže Kurti da mu čuva leđa.
Zapadnoj vojnoj alijansi će u tom slučaju na raspolaganju biti i Kosovske bezbednosne snage, takozvana vojska Kosova. Čelnicima NATO-a je to predočio premijer takozvane države Kosovo Aljbin Kurti.
„Šta god NATO bude smatrao neophodnim, Kosovo će biti spremno da deluje u slučaju eventualnog sukoba ruske i ukrajinske strane“, reče on.
U vatru- u vatru, u vodu-u vodu. Pa i protiv ruske vojske o koju su do sada svi pa i oni najmoćniji slomili zube. Od Napoleona do Hitlera. Kada zove barjaktar NATO-a, majčica Amerika, nema druge.

„Kurtijeva izjava je prevazišla sve njegove dosadašnje po svojoj tragikomičnosti. Niti je Kosovo država da bi neko od njega očekivao vojnu pomoć, ili je prihvatio, niti imaju vojnu snagu koju bi negde mogli da angažuju“, kaže za Sputnjik analitičar Dragomir Anđelković.

Ipak, Kurtija ne bi trebalo shvatiti neozbiljno.
„Pomno pratim do kasnih sati šta se dešava na granici između Ukrajine i Ruske Federacije“, kaže premijer privremenih institucija na Kosovu i Metohiji.
Noću ne spava, potpuno je upozant sa situacijom, zato sasvim samouvereno i može da kaže: Šta god NATO smatra neophodnim, mi smo naravno spremni.
© AFP 2023 / ARMEND NIMANIDodvornička politika takozvanog Kosova koje vodećim silama NATO-a dodatno iskazuje odanost
Vojna parada tzv. Kosova u Prištini održana 17. feb. 2013. - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Dodvornička politika takozvanog Kosova koje vodećim silama NATO-a dodatno iskazuje odanost
Zato Rusi, čuvajte se. Imaju ljudi sveže ratničko iskustvo. Žarili su i palili po južnoj srpskoj pokrajini dok je uz pomoć Amerike nisu gotovo očistili od Srba.
General-majora u penziji i profesora na Vojnoj akademiji, Mitra Kovača, izjava Kurtija ne čudi.
„To je dodvornička politika da vodećim silama NATO-a dodatno iskaže odanost, da od njih zasluži dalju podršku u osamostaljivanju lažne države Kosovo i da taj prostor oni u budućnosti računaju kao svoj za baziranje NATO snaga“, kaže on za Sputnjik.
Perjanice NATO-a ništa manje od Kurtija nisu ni očekivale, smatra Kovač i podseća:

„I Hitler kada je išao na Sovjetski savez angažovao je preko 20 kontigenta različitih vojski iz Evrope, ne da bi mu bila neka vojnička podrška nego da bi u međunarodnoj javnosti obezbedio legitimitet agresije na Sovjetski savez. Slično se ponaša i NATO“, kaže naš sagovornik.

Otuda je dobrodošao i taj veliki kontigent lažne države Kosovo, ironično je primetio.
„Čitajući“ Kurtijevu izjavu, na kraju bi se moglo reći da je čovek ipak svestan realnosti. S obzirom na to kako su se proveli svi koji su pokušali da pobede rusku vojsku, što on naravno zna, ono što iz njegove izjave ne treba dovoditi u pitanje je njegova želja da sukoba ipak - ne bude.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala