- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Milijardu dolara za „lego-kockice“: Gradi se nova fabrika

CC0 / / Lego-kockice
 Lego-kockice - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Proizvođač igračaka „Lego“ objavio je da planira da izgradi novu fabriku u Vijetnamu kako bi održao korak sa rastućom potražnjom za svojim obojenim plastičnim kockicama među decom širom Azije.
Ova privatna danska firma saopštila je da će uložiti više od milijardu dolara u projekat, što će biti njena druga fabrika u Aziji nakon što je otvorila fabriku u Kini 2016. „Lego“ je postigao dvocifreni rast u regionu od 2019. godine.
Potražnja je sada na putu da nadmaši ponudu iz njene kineske fabrike u srednjoročnom i dugoročnom periodu, rekao je za Rojters glavni operativni direktor kompanije „Lego“ Karsten Rasmusen.

„Rast u Kini i Aziji je fantastičan i možemo da vidimo da će nam vremenom biti potrebno više kapaciteta“, rekao je on, ukazujući na rastuću srednju klasu i veliki broj novorođenih u regionu u poređenju sa evropskim i severnoameričkim tržištima.

Ovaj potez je najnoviji u „Legovoj“ decenijskoj strategiji postavljanja proizvodnje blizu ključnih tržišta, što je pomoglo u obuzdavanju troškova i zaštiti od spoljnih faktora.
„To nam daje kraće vreme isporuke našim kupcima i omogućava nam da brzo reagujemo na zahtev, ali nas naravno čini i otpornijim“, rekao je Rasmusen.
On je dodao da odluku o izgradnji u Vijetnamu nisu ubrzali nedavni poremećaji globalnog lanca snabdevanja.
To će takođe biti prva „Legoova“ fabrika sa neutralnom emisijom ugljenika jer planira da uskladi potrošnju energije sa solarnom energijom iz panela na svom krovu i sa obližnje farme.
Iako „Lego“ još uvek pravi kockice od plastike na bazi ulja, obavezao se da će ih zameniti onima napravljenim od održivih materijala do kraja decenije.
Fabrika, koja bi trebalo da počne proizvodnju 2024. i zapošljavaće čak 4.000 ljudi, dodala bi „značajan doprinos“ godišnjoj proizvodnji „Lega“ od oko 100 milijardi kockica, rekao je Rasmusen.
Lego, skraćenica od „leg godt“ što znači „dobro se igraj“ na danskom, takođe proširuje kapacitete u Meksiku, Mađarskoj i Kini i dodaje mašine u svoje danske i češke fabrike, rekao je on.
Lego kocke - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pravi pištolj maskiran u lego kockice izazvao haos /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala