- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Moguće donošenje zakona o nevaženju odluka Ustavnog suda BiH

© Sputnik / Olivera IkodinovićMilorad Dodik u Moskvi
Milorad Dodik u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je, ukoliko Ustavni sud BiH ospori odluke koje budu donesene na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, da će Srpska verovatno doneti zakon o tome da odluke tog suda ne važe na teritoriji Republike Srpske.
Dodik je rekao da je današnja posebna sednica parlamenta Republike Srpske o vraćanju nadležnosti Srpske prenesenih na nivo BiH jedna od najvažnijih u ovom sazivu koja će odrediti budućnost i samu strukturu Republike Srpske.
"Ovo nije nikakva spekulacija, vladajuća koalicija postupa u skladu sa ranije postignutim dogovorom u vezi sa aktuelnom situacijom u BiH", rekao je Dodik.
Dodik je komentarisao odluku opozicije da napusti današnji posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srpske.
"Opozicija je došla sa pripremljenim stavom da ovo što vladajuća koalicija predlaže treba da se sruši i da se dodatno iskažu stavovi politike iz Sarajeva. Opozicija je usmerena na to kako govore da će biti nekakvih sukoba i rata. To nije politika Republike Srpske i mi ne šijemo nikakve uniforme, već se pripremamo da na najbolji mogući način ovde regulišemo sektor odbrane", izjavio je Dodik.
Dodik je rekao da u parlamentu Srpske postoji skupštinska većina koja je odgovorna za Republiku Srpsku i koja će nastaviti da vodi koncept ove politike putem institucija kao što su Vlada, Narodna skupština, te predstavnici u zajedničkim institucijama, prenela je RTRS.
Narodna skupština Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
REGION
Poslanici opozicije napustili sednicu Parlamenta Srpske o vraćanju nadležnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala