- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đurđevdan i vatreni doček za Zvezdine heroje /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
Pratite nas
Najverniji navijači dočekali su fudbalere Crvene zvezde posle istorijskog uspeha i plasmana u osminu finala Lige Evrope nakon remija sa Bragom u Portugaliji (1:1).
Na pomoćnom terenu, podno Marakane okupilo se nekoliko stotina navijača koji su bakljadom i pesmom pozdravili Dejana Stankovića, Milana Borjana kao i kompletnu crveno-belu ekspediciju koja je posle Barija i 1991. godine ostvarila najveći uspeh.
Plasman među 16 najboljih timova u Ligi Evrope i rekordno 35. mesto na UEFA rang listi, nagrađen je gromoglasnim aplauzom, a prva pesma na repertoaru bio je čuveni „Đurđevdan".
„Proleće na moje rame sleće, đurđevak zeleni, đurđevak zeleni...“, jasna je aluzija na evropsko proleće koje će srpski šampion potpuno zasluženo dočekati u elitnom društvu.
Usledila je bakljada na tribinama, dok su i pojedini fudbaleri, poput Radovana Pankova nad kojim je i napravljen prekršaj za 1:1, takođe držao u ruci baklju i pevao.
Orilo se zatim „Stanković Dejan, jedan je Stanković Dejan“, na šta je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji crveno-belih uzvratio aplauzom navijačima, dok je prstom upro u fudbalere, pokazujući da su oni ti koji su heroji i koji su u „Kamenolomu“ odradili rudarski posao koji je doneo neverovatnu radost svima kojima je crveno-bela boja u srcu.
Takođe, tribinu pomoćnog stadiona Crvene zvezde krasio je i veliki transparent na kojem je pisalo „Svi na Radnik, ponesi šal“, što znači da će ulaz biti besplatan za sve one koji ponesu pomenuti odevni predmet.
Po završetku spektakularnog dočeka četa Dejana Stankovića prešla je na trening oporavka.
Jovana Damnjanović (sa brojem 9) proslavlja gol u Ligi šampiona u dresu Bajern Minhena - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Posle dominacije za Srbiju, zablistala i u Ligi šampiona – Jovana je „srpski Levandovski“ /video/
UEFA rang lista – nacionalni koeficijenti - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
O ovome smo mogli samo da sanjamo – srpski fudbal na korak do istorijskog uspeha!
Dejan Stanković – trener Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2021
SPORT
Vatromet crveno-belih emocija srušio Kamenolom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala