- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tri biljke koje uklanjaju toksine i čine vazduh kvalitetnijim u sobi

CC0 / Pixabay / Sobne biljke
Sobne biljke - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Ustanovljeno je da su neke biljke efikasnije u poboljšanju ukupnog kvaliteta vazduha i oslobađanju od toksina od drugih.
Pored prečišćavanja vazduha i dodavanja kiseonika u spavaću sobu, postoje i drugi razlozi zbog kojih bi trebalo da imamo biljke u svojoj sobi su:
umirujuća svojstva
stilski dekor
smanjenje stresa
Koje su najbolje biljke za povećanje kiseonika u spavaćoj sobi?

Aloe vera

Dok mnoge biljke apsorbuju kiseonik i proizvode ugljen-dioksid noću, neke od njih upijaju ugljen-dioksid tokom noći. Savršen primer takve biljke je aloe vera. Ova sočna i sporo rastuća biljka je odlična u oslobađanju dobrih količina kiseonika noću kako bi vam pomogla da bolje spavate. Efikasan je u uklanjanju dve glavne hemikalije iz atmosfere – benzena i formaldehida. Ne zahtevaju često zalivanje, pazite samo da se zemlja ne osuši potpuno.

Lavanda

Ako volite prirodne lekove, velike su šanse da već imate lavandu. Lavanda se koristila još u davnoj prošlosti zbog njenih opuštajućih i umirujućih prednosti. Tako da je jedna od najboljih biljaka za poboljšanje sna.

Jasmin

Zbog lepog mirisa ovaj cvet prisutan je u mnogim domovima. Pored lepog izgleda ima i brojne benefite. Pošto postoji korelacija između nivoa kiseonika i stresa, pametnije imati biljku kao što je jasmin koja pomaže u povećanju nivoa kiseonika u spavaćoj sobi. Njegova prijatna aroma, prema studijama, smanjuje depresiju i anksioznost. Visok nivo toksina u spavaćoj sobi može povećati nivo anksioznosti i stresa, prenosi Magazin Novosti.
Sibirska jela - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
RUSIJA
Kako produžiti život: Ruski naučnici otkrili u jeli tajnu večne mladosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala