Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skupština Srbije usvojila: Pomera se rok za uvođenje platnih razreda do 2025.

Pratite nas
Skupština Srbije usvojila je set zakona iz oblasti plata u javnom sektoru kojima se pomera rok za uvođenje platnih razreda do 2025.
Poslanici su u sredu usvojili izmene zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, izmene zakona o zaposlenima u javnim službama i izmene zakona u javnim agencijama i drugim organizacijama.
Ministarka državne i lokalne samouprave Marija Obradović rekla je u načelnoj raspravi da se radi na katalogu radnih mesta koji je osnov za vrednovanje svih osnova u javnim službama lokalne samouprave i državnim organima.
„Povezali smo katalog radnih mesta koji usvaja Vlada sa aktima o sistematizaciji javnih službi. Sledeći korak je da povežemo radna mesta iz kataloga sa koeficijentima po kojima se sada isplaćuju plate u javnim službama“, rekla je ona.
Obradovićeva je dodala da ministarstvo finansija od 2019. aktivno radi na uspostavljanju novog informacionog sistema koji treba da obezbedi precizno planiranje, upravljanje i kontrolu izvršenja budžeta za troškove rada zaposlenih u javnom sektoru.
Kako je objasnila, zato je predloženo odlaganje sistema platnih razreda do 2025. uzročno vezan za potrebu sprovođenja pouzdanih i tačnih analiza efekata sistema plata zasnovanim na podacima dobijenim iz novog informacionog sistema.
Rekla je da se nada da će se stabilizovati epidemiološka situacija u zemlji i osloboditi resursi što finansijski, što kadrovski za taj reformski proces, preneo je Tanjug.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala