- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić cilja četvrto učešće na utakmici „svih zvezda“ – sve što treba da znate o glasanju za Ol-star

© AFP 2023 / KEVIN C. COXJanis Adetokumbo i Nikola Jokić na Ol star meču
Janis Adetokumbo i Nikola Jokić na Ol star meču - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
NBA Ol-star glasanje koje je predstavlja Tisot, zvanični sat i zvanični merilac vremena NBA, počeće u subotu 25. decembra u 11:00 i završiće se u subotu 22. januara u ponoć, pružajući fanovima priliku da glasaju za startere NBA Ol-star utakmice preko NBA aplikacije, sajta NBA i Tvitera.
71. NBA Ol-star utakmica igra se u nedelju, 20. februara u 20 časova, a prenosi je televizija TNT. Klivlend je domaćin turnira, kojim će se proslaviti 75 godina lige. Klivlend je prethodno bio domaćin Ol-star turnira 1997. godine, kada je NBA obeležila svoju 50. sezonu.
Tokom četvoronedeljnog perioda glasanja, navijači mogu da podnesu jedan popunjen glasački listić svakog dana putem NBA aplikacije i sajta NBA, kao i da glasaju za do 10 pojedinačnih igrača dnevno na Tviteru.
Svi aktuelni NBA igrači biće dostupni za izbor. Pet „2-za-1 dana“ omogućiće fanovima da se njihovi glasovi računaju dva puta 25. decembra, 7, 13, 17. i 20. januara preko NBA aplikacije, sajta i Tviter platformi za glasanje.
Prvi „2 za 1“ dan 25. decembra trajaće od 11-24h (vreme u Njujorku), a ostali „2 za jedan“ dani trajaće od podneva do ponoći.
NBA igrači i mediji će se pridružiti navijačima u odabiru NBA Ol-star startera. Navijači će dati 50% glasova, dok će svi trenutni igrači i medijski panel imati po 25%. Igrači i mediji će moći da popune jedan glasački listić, na kome su centar, dva krilna igrača i dva beka iz Istočne i Zapadne konferencije.
Pregled glasanja fanova bicće obljavljen u četvrtak, 6. januara, četvrtak, 13. januara i četvrtak, 20.januara.
TNT će otkriti startere ovosezonske NBA Ol-star utakmice, uključujući kapitene dva tima, u četvrtak, 27. januara. TNT će takođe objaviti rezerve, koje su odabrali glavni NBA treneri, u četvrtak, 3. februara.
Pošto se saberu svi glasovi, igrači će biti rangirani na svakoj konferenciji prema poziciji (bek i unutrašnje pozicije) unutar svake od tri grupe za glasanje – glasovi navijača, glasovi igrača i glasovi medija.
Rezultat svakog igrača će se izračunati prosekom dobijenim iz glasova navijača, glasova igrača i glasova medija. Dva beka i tri igrača u prednjem polju sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji biće imenovani za startere. Glasanje navijača će poslužiti kao taj-brejk za igrače sa istim rezultatom.
Dvojica kapitena sastaviće spisak igrača za Ol-star utakmicu. Oni će birati iz grupe igrača koji su izglasani kao starteri i rezerve u svakoj konferenciji, i praviće svoj izbor bez obzira na pripadnost konferenciji. Kapiteni će biti starteri iz obe konferencije koji dobiju najviše glasova navijača u svojoj konferenciji. Detalji o Ol-star draftu biće objavljeni kasnije.

Kako fanovi mogu da glasaju:

NBA aplikacija: Pristupite glasačkom listiću i glasajte preko NBA aplikacije, koja je dostupna na Androidu i iOS-u. Navijači mogu da popune jedan puni glasački listić dnevno (po danu se definiše jednom u 24 sata) odabirom do dva beka i tri igrača u prednjem polju iz svake konferencije kada biraju startere.
NBA portal strana za glasanje na „vote.NBA.com“: Popunite jedan puni glasački listić dnevno na „vote.NBA.com“ sa računara ili mobilnog pretraživača. Navijači mogu da izaberu do dva beka i tri igrača u prednjem polju iz svake konferencije kada biraju startere.
Tviter: Tvitujte, retvitujte ili odgovorite heštegom uz ime i prezime jednog NBA igrača (#Ime pa prezime) ili upotrebite „Twitter handle“, zajedno sa heštegom #NBAAllStar. Svaki tvit može da sadrži ime ili handle samo jednog igrača. Navijači mogu da glasaju za do 10 pojedinačnih igrača dnevno od 25. decembra do 22. januara.
Srbin to radi na svoj način – „pobediće vas mudrošću i veštinom“
Jokićev rekord sezone – dramatična završnica i totalna dominacija Srbina /video/
Američki list objavio spisak: Jokić predvodi Srbe, ali nije jedini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala