- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Nedopustiv vakcinski nacionalizam

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaMedicinski tehničar priprema vakcinu protiv kovida
Medicinski tehničar priprema vakcinu protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Rusija smatra neprihvatljivim „vakcinski nacionalizam“ kojem pribegavaju brojne zemlje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Zemlje (iz redova ‘razvijenih demokratija’) aktivno pribegavaju principu diskriminacije. Podsetiću vas da je ona zabranjena međunarodnim pravom. One vode svoju politiku vakcinskog nacionalizma. To dovodi do kršenja najvažnijeg ljudskog prava – prava na život“, istakla je Zaharova na redovnom brifingu.

Prema njenim rečima, Rusija se uvek protivila takvim pristupima i ukazivala na nedopustivost primene politike dvostrukih standarda.
Početkom decembra predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je termin „vakcinski nacionalizam“ već u upotrebi u svetskoj praksi, ali bez uspostavljanja saradnje neće biti moguće boriti se ni protiv pandemije ni protiv klimatskih promena. Putin je napomenuo da ovaj termin odražava stvarno stanje stvari ne samo na komercijalnom tržištu vakcina, već i u pitanjima pomoći zemljama kojima je potrebna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala