- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Koracima svog idola – da li je Marko novi Mitrović? /video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićMarko Milovanović
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Mladi fudbaler Partizana Marko Milovanović postigao je veoma bitan gol za svoj klub na evropskoj sceni, te podsetio na Aleksandra Mitrovića, nekadašnjeg golgetera crno-belih i svog ličnog idola i heroja.
Milovanović ima samo 18 godina, ali je u veoma bitnom duelu protiv Anortozisa u Ligi konferencija dobio šansu od trenera Aleksandra Stanojevića.
Momak kojem je idol Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, uzvratio je Stanojeviću na poverenju – i to kako: Postigao je treći gol na trećoj odigranoj utakmici.
U stilu svog sunarodnika, takođe rođenog u Smederevu, sjajno se kretao iza i između zadnje linije Kiprana, fintom tela prevario oba štopera, a onda glavom smestio loptu iza leđa golmana Cura.
Da li je ovo prvi od mnogih golova u stilu svog heroja Mitrovića, ostaje za videti, ali je definitivno pred Milovanovićem svetla budućnost.
Popularnog Mitrogola i Milovanovića povezuje više od toga da igraju na istoj poziciji i da su obojica bili deo Partizana.
Oni su, naime, počeli i na istom terenu, kod Vojkana Rakića u Smederevu, čoveka koji je bio prvi trener sada već iskusnom centarforu Fulama i Orlova.
„Tu je kod mene počeo i Marko Milovanović. On je dugo igrao kod mene i sa njim bismo osvojili svaki turnir. Bio je lider i zaista inteligentan igrač. Od prve sezone je pokazao neverovatan stav, brzinu i videlo se da će biti veliki talenat“, rekao je Rakić jednom prilikom za „Mondo“.
Navijači Partizana još od letos porede Milovanovića sa Mitrovićem, ali trener Stanojević je pred meč sa Anortozisom isticao da nije dobro da mladi napadač prerano „poleti“.
Da li će još jedan napadač iz Smedereva doneti mnogo uspeha i Partizanu i Srbiji, pokazaće vreme.
„Ne mogu da obećam unapred, ali se nadam da ću biti barem delom uspešan kao Aleksandar Mitrović“, rekao je jednom prilikom 18-godišnji Milovanović u intervjuu za „Telegraf“.
Genijalno „peckanje“ Rusa: „Varšavo, da li si spremna?“ /foto, video/
Epilog antivakserskog haosa u Nemačkoj: „Imam problem sa plućima“
Srpsko dete je ponizilo „najveću školu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala