- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Junaštvo na delu: Ruski pilot munjevitom reakcijom spasio avion

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaAvion An-26
Avion An-26 - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Pilot Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije spasio je vojno-transportni avion kome je otkazao motor, spustivši ga na ledinu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Incident se dogodio na aerodromu Kresti (Pskovska oblast) na kojem su izvođene vojne vežbe transportne avijacije sa skakanjem padobranom.

"Nakon poletanja na visinu iznad 100 metara, laki vojno-transportni avion je izgubio snagu potiska motora, letelica je prestala da dobija na visini i počela da gubi brzinu. U njoj se nalazilo 10 vojnika Vazdušno-desantnih snaga i tri člana posade. U uslovima ograničenog vremena komandir aviona potporučnik Maksim Kabakov pametno je procenio situaciju, saopštio kontroli leta o vanrednoj situaciji i spremnosti da obavi prinudno sletanje, van aerodroma", saopštili su u Ministarstvu.

Oni su dodali da je "nakon dobijanja odobrenja, komandir aviona je uspešno spustio avion na ledinu, zahvaljujući profesionalnim akcijama pilota niko od posade i vojnika koji su se u avionu nalazili nije povređen".
Avion nije oštećen i nakon tehničkog pregleda nastaviće da se koristi.
Pilot Maksim Kabakov će biti nagrađen ordenom za hrabrost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala