- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Epilog antivakserskog haosa u Nemačkoj: „Imam problem sa plućima“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaJošua Kimih
Jošua Kimih - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Jošua Kimih, jedan od najboljih nemačkih fudbalera današnjice, propustiće ostatak godine zbog oštećenja pluća prouzrokovanih posledicama virusa korona, nakon što je odbijao da se vakciniše.
Kapiten minhenskog Bajerna, najvećeg nemačkog kluba, mesecima unazad je bio na udaru tamošnje javnosti i fudbalskih struktura zbog odbijanja vakcinacije.
Bajern je čak pretio kaznama, ali je Kimih govorio da ne želi da se vakciniše jer je zabrinut jer ne postoje dugoročne studije o učinkovitosti vakcine protiv virusa korona.
Usred priča o tome stigla je informacija da je Kimih zaražen virusom, a iz toga je izašao sa značajnim posledicama.

„Dobro sam, ali zbog problema sa plućima i upale neću moći da se vratim treningu. Moram na rehabilitaciju i nadam se povratku u januaru“, naveo je Kimih.

Sjajni fudbaler se u prethodnim nedeljama nalazio na meti kritika, traženo je da mu bude ukinuta plata, a legende su govorile o tome da mora da se suoči sa posledicama toga što odbija vakcinu.
Problem sa njegovim vraćanjem u ritam je to što će biti primoran da uradi niz testova kako bi mogao da se vrati fudbalu bez opasnosti od težih posledica.
„Ako postoji pomisao na to da je ostala nekakva upala ili kakav problem sa srcem ili plućima, neophodne su dalje procene stanja zbog rizika od miokarditisa, krvnih ugrušaka ili oštećenja pluća“, istakla je doktorka Flaminija Ronka.
Jošua Kimih - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Otkrivamo šta stoji iza antivakserskog haosa u „ponosu Nemačke“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala