Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dulić, Janjić i Drobnjak oslobođeni optužbi

CC0 / Pixabay / Čekić u sudnici
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2021
Pratite nas
Specijalni sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića, njegovog zamenika Nebojšu Janjića i vršioca dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka optužbi da su zloupotrebili svoje službene položaje od 2009. do 2012. godine u korist preduzeća „Nuba invest“ d.o.o. Beograd.
Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu, kojom su bili osuđeni, ukinuo Apelacioni sud 2018. godine i naložio da im se suđenje ponovi zbog propusta u toku prvog suđenja.
Nakon ponovljenog suđenja sud je zaključio da nije dokazana njihova krivica.
I na novu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
Dulić, Janjić i Drobnjak se terete da su od jula 2009. godine do jula 2012. godine iskorišćavanjem i prekoračenjem svojih službenih položaja u postupku odlučivanja povodom zahteva za izdavanje saobraćajno-tehničkih uslova, lokacijskih dozvola, saglasnosti za građevinske dozvole investitoru „Nuba invest“ d.o.o. sa sedištem u Beogradu omogućili izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta – telekomunikacione mreže, prenosi Tanjug.
Ovo preduzeće je trenutno u stečaju.
Janjić je u drugom postupku prvostepenom presudom osuđen na tri i po godina zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za preduzeće MB Gas Mileta Brežančića, na zemljištu šećerane „Dimitrije Tucović“ koje je u državnom vlasništvu.
Oliver Dulić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2017
Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala