Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o sankcijama koje je Amerika uvela Zvonku Veselinoviću i Zoranu Radoičiću

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Zvonko Veselinović ni dinar nije dao SNS-u, dodajući da će ukoliko se pojave ozbiljne optužbe na njegov račun, državni organi raditi svoj posao, ali da ga ne bi čudilo da se na kraju sve svede na to da on ne poštuje “granicu” između Srbije i tzv. Kosova.
Na konstataciju da je američko Ministarstvo finansija označilo Veselinovića i Zorana Radojičića kao vođe organizovane kriminalne grupe i pitanje da li je tačno da su braća Veselinović od 2017. imali dogovor sa političarima da pomognu pobedu na izborima, finansirajući kandidate, dok im je zauzvrat omogućeno da se bave nelegalnim aktivnostima, Vučić je odgovorio:
“Dobio sam neformalni izveštaj od američke ambasade i moram da ih razočaram - ni dinara nam nisu dali, niko od Veselinovića, što se tiče SNS. Kome su davali, ne znam”.
Vučić je rekao da je SNS podneo izveštaj, te da njegova stranka ima više nego dovoljno novca zahvaljujući državnim sredstvima i članarini, što su osnovni izvori finansiranja, pa nemaju potrebe za dodatnim novcem, preneo je Tanjug.
“Oni su ih optužili za ilegalnu trg, na kraju će se ispostaviti da ih optužuju što ne poštuju granicu između Srbije i tzv. Kosova… To je njihova stvar, neću da ulazim u to dok ne vidim šta piše. A, ako postoje ozbiljne optužbe, državni organi će ih itekako ispitati”, rekao je Vučić.
On je, međutim, dodao da se plaši da će se uskoro takvi papiri pojaviti za neke druge u regionu, na mnogo višim funkcijama, te upitao da li će se isto tako reagovati.
“Da sačekamo, da vidimo. Sve što dobijemo, sa bilo kojim pokazateljem da je neko izvršio krivično delo, nadležni organi će biti u stanju da to u potpunosti provere”, rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala