Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Verujem da će Putin i Bajden naći zajednički jezik

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRazgovor Vladimira Putina i Džozefa Bajdena putem video linka
Razgovor Vladimira Putina i Džozefa Bajdena putem video linka - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da će, kako je rekao, naši ruski prijatelji i američki prijatelji naći zajednički jezik i način kako da rešavaju probleme.
Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je mali da bi komentarisao razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena, već da može samo da prati jer mu je to i posao.
"Dobijam izveštaje naših službi kako oni procenjuju te razgovore. Očigledno je da je Ukrajina bila u fokusu i mi verujemo da će velike sile i naši ruski prijatelji i naši američki prijatelji naći zajednički jezik i kako da rešavaju probleme", kazao je predsednik Srbije.

Vučić: Od 1. januara u Srbiji novi gas po 270 dolara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija od 1. januara imati novi gas po ceni od 270 dolara i dodao da se trenutno razgovara da, s obzirom da se ta cena odnosi na količine do dve milijarde na godišnjem nivou, ukoliko nam bude trebalo preko toga, cene ne budu mnogo visoke.
Vučić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da je juče imao sastanak sa Aleksejem Milerom, direktorom Gasproma i da da je taj razgovor protekao u prijateljskom tonu, a da se završio uz ocenu i reči ruskog predsednika Vladimira Putina - "Srbiju nećemo ostaviti bez gasa".
"Ukoliko nam zbog hladnijih dana budu potrebne dodatne količine gasa, za šta su nam uvek ruski prijatelji pomagali, i bude trebalo da doplatimo i uzmemo veće količine da, verujem da to neće biti po basnoslovnim cenama i verujem da će nam po tom pitanju Aleksej Miler dodatno pomoći", kazao je Vučić.
SRBIJA
Vučić otkrio sledeći potez o Zakonu o eksproprijaciji
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SRBIJA
„Nisu dobili odgovor“! Vučić negativno o zahtevu „Rio Tinta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala