Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skupština Srbije već u petak o izmenama Zakona o referendumu

© Sputnik / Lola Đorđević Skupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je sednicu parlamenta za petak, 10. decembar, sa početkom u 10 časova sa samo jednom tačkom dnevnog reda, i to Predlogom zakona o izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.
Podsetimo, Vlada Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da parlamentu predloži izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.
Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.
U predlogu Vlade ukida se taksa za overu potpisa i jasno se omogućava da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovođenje referenduma. Prema predlogu, neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine.
U saopštenju se dodaje da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SRBIJA
Dačić: Vlada ne može da povuče usvojen zakon
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SRBIJA
Vučić o zakonima o eksproprijaciji i referendumu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala