- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uputila protestnu notu američkoj ambasadi u Moskvi

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaAutomobili diplomatskih misija ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Rusije
Automobili diplomatskih misija ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Američkoj ambasadi u Moskvi uručena je protestna nota sa upozorenjem na opasne posledice vojne aktivnosti SAD i članova NATO-a, navodi se u komentaru zvanične predstavnice Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove.
"Zbog provokacionih akcija u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora američkoj ambasadi u Moskvi je 8. decembra bila uručena protestna nota sa upozorenjem na opasne posledice takve nepromišljenosti", navodi se u saopštenju.
"Zadržavajući pravo da reagujemo na odgovarajuće izazove sa strane SAD i članova NATO-a, pozivamo na dijalog o garancijama bezbednosti i razgovor o načinima snižavanja vojno-političke napetosti, uključujući opcije sprečavanja opasnih incidenata u vazduhu i moru. U protivnom slučaju, za sprečavanje i nivelisanje nastalih pretnji iskoristićemo sva naša raspoloživa sredstva", navodi se u saopštenju.
Podsetimo, 3. decembra je iznad Crnog mora došlo do približavanja vojnog aviona NATO-a putničkom avionu „Erbas A330“, koji je leteo iz Tel Aviva u Moskvu. „Rosavijacija“ je saopštila da je avion NATO izvodio let uz intenzivno smanjivanje visine zbog čega je presekao maršrutu namenjenu civilnim avionima.
Pilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Novi incident iznad Crnog mora: Ruski lovci oterali tri francuska vojna aviona /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala