- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin saopštio utiske sa sastanka sa Bajdenom

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRazgovor Vladimira Putina i Džozefa Bajdena putem video linka
Razgovor Vladimira Putina i Džozefa Bajdena putem video linka - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je jučerašnji razgovor sa američkim liderom Džozefom Bajdenom kao otvoren i pozitivan.

„Razgovarali smo prilično dugo, detaljno o svim tim temama – više od dva sata. Želim da naglasim da je razgovor bio veoma otvoren, sadržajan i, rekao bih, konstruktivan. U svakom slučaju, nadam se da i američka strana tako ocenjuje rezultate našeg sastanka. Imamo mogućnost da nastavimo taj dijalog. Čini mi se da je to najvažnije“, ocenio je ruski lider.

Putin je takođe saopštio da će Rusija i Amerika formirati zajedničku strukturu za rešavanje bezbednosnih pitanja.
„Dogovorili smo se da će biti formirana zajednička struktura koja će se time profesionalno baviti“, rekao je ruski lider, istakavši da će Rusija u narednih nekoliko dana pripremiti svoje predloge u sferi bezbednosti, te da će ih proslediti američkoj strani na razmatranje.
Podsetimo, razgovor Putina i Bajdena održan je u utorak u formatu zatvorene video-konferencije i trajao je oko dva sata. Nakon toga, američki Stejt department je saopštio da se Moskva navodno i dalje „sprema da napadne Ukrajinu“. S tim u vezi, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila je u utorak da SAD sa svojim saveznicima razmatraju opciju potpune izolacije Rusije od međunarodnog finansijskog sistema u slučaju „invazije na Ukrajinu“. Pored toga, ona je ocenila da ruski predsednik Vladimir Putin nastoji da obnovi Sovjetski Savez.
Onlajn razgovor predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Ključne tačke razgovora Putina i Bajdena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala