- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pupovac nakon izjave Milanovića koja je izazvala buru: Za mene je mesto predsednika prazno

© Tanjug / ZORAN ZESTIC Predsednik Srspkog nacionalnog vijeće u Hrvatksoj Milorad Pupovac
 Predsednik Srspkog nacionalnog vijeće u Hrvatksoj Milorad Pupovac - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Milorad Pupovac, poslanik u Saboru iz redova srpske manjine (Samostalna demokratska srpska stranka) rekao je, povodom izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o ubistvu srpske porodice Zec u Zagrebu pre tri decenije, da su to reči bezosećajne i manipulativne osobe. On je dodao da Milanović pametuje nad stvarima nad kojima pametan čovek ćuti.
Milanović je, komentarišući jučerašnju komemoraciju povodom ubistva porodice Zec, rekao da su preživeli članovi porodice dobili obeštećenje i upitao: „Šta još treba?“.
„To je mogao da izjavi samo neko je izuzetno bezosećajan ili veoma manipulativan, s ciljem da se dopadne ljudima koji nemaju nikakvu svest što se događalo ljudima poput porodice Zec. Ne bi me čudilo da Zoran Milanović odluči da dodeli još neko odlikovanje onima koji su ubili porodici Zec. Ili možda predsedničke penzije“, naveo je Pupovac.
Na pitanje je li neko iz redova vladajuće stranke trebalo da prisustvuje komemoraciji porodici Zec, odgovorio je:
"Trebalo je. Ovo je simbolički jedno od najsnažnijih mesta. Porodica Zec nije jedina koja je stradala na ovakav način. Ja se nadam da će biti prilike da se o tome ne samo govori nego da se upriliče komemoracije. Voleo bih, na primer, kada bismo 13. mogli da dođemo u Voćinu, gde su pripadnici „Belih orlova“ ubili više od 30 i nešto nedužnih civila. Kad već nismo mogli doći u Škabrnju, volio bih u Voćinu. Nećemo moći, ali doći ćemo 18., kada je na istom mestu i iz istog uma, samo je bio drugi počinitelj, ubijeno više od 40 civila srpske nacionalnosti. I da to razumemo kao naše žrtve, žrtve naše zemlje. Voleo bih kada bi predstavnici države bili na takvim mestima, zajedno s nama predstavnicima Srba."

„Na Pantovčak se uselio neko ko ne zna što je predsednik i kako se ponaša predsednik“

Pupovac ističe da dosad nije govorio o predsedniku.
„Za mene je to mesto prazno. Tamo se uselio neko ko ne zna što je predsednik i kako se ponaša predsednik. I kako se čuva dostojanstvo zemlje, nacije i kako se čuva ono što mu je sveta dužnost, a to je stabilan ustavni poredak zemlje. Mir u zemlji, tolerancija u zemlji i odsustvo vređanja i mržnje u zemlji. Takvog predsednika mi u predsedničkim prostorijama nemamo ovog trenutka“, kazao je.
Napomenuo je da je čuo i Milanovićeve izjave u Jasenovcu o genocidu nad Srbima.
„Čovek se naprosto igra, pametuje nad stvarima nad kojima pametan čovek ćuti. Ne pametujem nikome, klanjam se žrtvama", zaključio je Pupovac, a prenosi zagrebački portal „Indeks“.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
REGION
Bura u Hrvatskoj zbog Milanovićeve izjave o ubijenoj srpskoj porodici
Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
REGION
Tri decenije od ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala