- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjeci lude fudbalske večeri: MMA zahvat, tri crvena i Čolovo „kako je lep fudbal“

© AFP 2023 / MIGUEL RIOPAFudbaleri FK Atletiko Madrid protiv Porta
Fudbaleri FK Atletiko Madrid protiv Porta - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Prethodno veče u Ligi šampiona bilo je jedno od najluđih u poslednjih nekoliko sezona. Za to su se najviše pobrinuli Porto i Atletiko Madrid zbog tri crvena kartona u osam minuta, kao i tri gola u šest minuta.
SPred poslednje utakmice prve faze Lige šampiona u grupi B znalo se samo da je Liverpul siguran učesnik nokaut faze, dok su Milan, Porto i Atletiko Madrid imali šansu za plasman dalje.
Na „Dragau“ i „San Siru“ prštalo je na sve strane, a pobede su na kraju otišle gostima, odnosno Atletiko Madridu i Liverpulu.
Utakmica između Portugalaca i Španaca obilovala je žestokim startovima i fizičkim obračuna, što se videlo i na semaforu s obzirom na to da je sudija Klemen Turpan pokazao tri crvena kartona.
Atletiko je prvi došao do prednosti. Antoan Grizman našao se na pravom mestu u 56. minutu i bez većih problema prosledio je loptu iza leđa golmana Porta.
Strasti su se rasplamsale, a od 67. minuta usledio je haos na terenu. Belgijanac Janik Fereira Karasko poput MMA borca udario fudbalera Porta. Karasko je bio isprovociran i zbog udarca je dobio direktan crveni karton.
Usledila je velika gužva na terenu, po žute kartone dobili su Korea (Atletiko), Otavio (Porto) i Pepe (Porto), ali strasti se nisu smirivale.
Iako je utisak bio da domaćin ima sve u svojim rukama, igrača više i veliku šansu da preokrene.
Igrao se 70. minut kada je usledio novi nokaut, s tim što je on ovoga puta bio delo Vendela iz Porta. Turpanu nije preostalo ništa drugi nego da i njemu pokaže crveni karton.
Strasti su bile na vrhuncu, igrao se fudbal na ivici dozvoljenog, a francuski arbitar novi crveni morao je da izvadi u 75. minutu.
Sankcionisan je fudbaler Porta Agustin Marćesan i Porto je, umesto da ima igrača više, u poslednjim minutima igrao sa devetoricom.
Ništa manje uzbudljivije nije bilo u nadoknadi vremena. Korea je u 90. minutu pogodio za 0:2, a Rodrigo de Paul je u 92. potvrdio pobedu.
Poraz Porta ublažio je Serhio Oliveira u šestom minutu nadoknade, te je domaća ekipa morala da se zadovolji drugim mestom.
Timovi koje vodi Dijego Čolo Simeone poznate su kao ratoborne i ovakve utakmice tipične su za Atletiko.
„Pamtićemo ovo kao jednu od klasičnih utakmica Lige šampiona u našem životu, protiv velikog tima u teškoj utakmici. Slični smo. Utakmica je imala sve – isključenja, šanse. Kako je lep fudbal, je l' da?“, rekao je Simone posle utakmice.
U isto vreme utakmicu su na San Siru igrali su Milan i Liverpu. „Rosonerima“ bila je potrebna pobeda i dobro su krenuli.
Fikajo Tomori pogodio je mrežu protivnika u 29. minutu, i u tom trenutku Milan se nalazio na drugom mestu grupe B.
Ipak, gosti sa Enfilda vratili su se do poluvremena preko Mohameda Salaha, i ovaj primljen gol dosta je uticao na dalji razvoj.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Liverpul je bio bolji protivnik u nastavku, i na kraju je zasluženo došao do celog plena. Oriđi je pogodio u 55. minutu, čime je postavio konačnih 1:2.
Milan je sa velikim očekivanjima ušao u grupnu fazu Lige šampiona, ali posle odigranih šest utakmica zauzeo je poslednje mesto i neće igrati na proleće u Evropi.
„Znali smo da nas čeka teška utakmica. Mogli smo više, to je uvek tačno, ali ne možemo da vratimo vreme“.

„Sve što sada možemo da uradimo je da nastavimo svojim putem i fokusiramo se na sledeći cilj“, rekao je Sandro Tonali iz Milana.
Grupna faza Lige šampiona završava se utakmicama u sredu.

LŠ, šesto kolo, utorak:

PSŽ – Lajpcig 4:1 (3:0)
Lajpcig – Mančester siti 2:1 (1:0)
Milan – Liverpil 1:2 (1:1)
Ajaks – Sporting 4:2 (2:1)
Borusija Dortmund – Bešiktaš 5:0 (2:0)
Porto – Atletiko Madrid 1:3 (0:0)
Real Madrid – Porto 2:0 (1:0)
Šahtjor – Šerif 1:1 (1:0)

LŠ, šesto kolo, sreda:

18.45 Juventus – Malme
18.45 Zenit – Čelsi
21.00 Atalanta – Viljareal
21.00 Bajern – Barselona
21.00 Benfika – Dinamo Kijev
21.00 Mančester junajted – Jang Bojs
21.00 Salcburg – Sevilja
21.00 Volfsburg – Lil
Levandovskog „raznela“ dodela Zlatne lopte: Njegove reči su prazne
Jović i Real bolji od Intera, Liverpul i Atletiko izbacili Milan iz Evrope!
„Pogledajte ovo vreme... A, jao...“ – urnebesna reakcija lučanskog Kamerunca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala