- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin pobesneo zbog teške povrede: „To se ne radi!“ /video/

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaNemanja Nedović
Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Nemanja Nedović, košarkaš Panatinaikosa, ušao je u verbalni sukob sa navijačima na Tviteru povodom povrede koju je zadobio zbog neopreznog starta košarkaša Lavrija u devetom kolu grčkog šampionata.
Nedović je doživeo povredu zgloba na utakmici protiv Lavrija, a direktan krivac je mladi igrač Aleksandros Nikolaidis koji nije napravio potreban prostor srpskom košarkašku za doskok.
Košarkaš Panatinaikosa bio je ljut kao ris posle utakmice i na zvaničnom Tviter profilu ušao je u sukob sa navijačima – najviše onima iz suprotničkog tabora, iz Olimpijakosa.
Ispostavilo se da je mladi Nikolaidis košarkaš Olimpijakosa na pozajmici u Lavriju, i navijači crveno-belih našli su se uvređenim, iako Nedović to nije znao, niti je aludirao da ga je povredio igrač Olimpijakosa.
„Upravo sam video snimak... ako kasniš i dolaziš sa strane šutera, nemaš šta da tražiš u njegovom telu, gubiš se odatle jer već kasniš i ne možeš mnogo da uradiš o tome“, tvitovao je Nedović.
Zatim je napisao: „Nije me briga ko je defanzivac i koliko ima godina, samo to ne radiš. Da, može se desiti, ali isto tako nije moglo i ne bi trebalo da se desi. Kraj priče“, dodao je srpski košarkaš.
Nedović je zatim ušao u raspravu sa navijačima, a malo posle toga odlučio je da obriše glavne tvitove, dok je u međuvremenu nastavio da se svađa.
„Nije bilo namere, ali glupo je to što je uradio i moglo je da se izbegne. To je realnost“, napisao je Nedović.
Nešto kasnije, Nedović je objavio još jedan tvit, želeći da razjasni da ne optužuje Nikolaidisa (koji igra sa Lavriom na pozajmici iz Olimpijakosa – glavnog rivala Panatinaikosa) da ga je namerno povredio.
„Prvo nisam imao pojma da je klinac igrač Olimpijakosa, tek sam saznao“, napisao je Nedović.
„Drugo, ako od ovoga pravite PAO-OLI stvar, vaš koeficijent inteligencije je ispod 0, i nema se smisla raspravljati. Treće, ne optužujem nikoga, zato sam rekao da me ne zanima ko je defanzivac, naravno, nije to uradio namerno“, dodao je srpski košarkaš.
Svoje mišljenje dao je i najbolji basketaš svih vremena Dušan Domović Bulut koji je na Tviteru napisao da bi košarkaš koji napravi takav faul trebalo da pauzira koliko i povređeni igrač.
Nedović ima pravo, arbitri od nedavno ovakve faulove sanckionišu nesportskim jer defanzivac mora da ostavi prostora šuteru za doskok. U suprotnom se dešavaju ovakve nemile povrede gde postoji velika šansa da dođe do loma zgloba.
Nije još objavljeno koliko će srpski košarkaša odustvovati, ali čeka ga pauza od, minimum, nekoliko nedelja.
„Retka i čudna bolest“ – NBA zvezda doživela kolaps plućnog krila
Dončić promašio šut za produžetak – Dalas ispustio +17 i izgubio /video/
Sahranjen Stevan Jelovac: „Bio je ono što je danas najteže – bio je čovek“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala