- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Nulandova dobro zna da je nemoguće obnoviti SSSR

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Kremlj je uveren da zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland dobro shvata da je nemoguće obnoviti SSSR, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Gospođa Nuland je dobro upućena u ruske teme i sve nijanse postsovjetskog prostora i uveren sam da gospođa Nuland baš kao i mi i kao i drugi stručnjaci, dobro shvata da je obnavljanje Sovjetskog Saveza nemoguće“, odgovorio je Peskov na pitanje da li predsednik to planira i koliko integracija koja se sada odvija u okviru Zajednice nezavisnih država može da liči na ponovno stvaranje SSSR-a.
Peskov je dodao da Nulandova „sigurno zna da su se na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza odavno pojavili i sazrevali integracioni procesi sa različitim tempom razvoja. To su Zajednica nezavisnih država i naprednije organizacije za integraciju, kao što je Evroazijski ekonomski savez, kao i naprednije savezne strukture kakva je Savezna država Rusije i Belorusije. Ali ni jedno, ni drugo, ni treće nije pokušaj reinkarnacije Sovjetskog Saveza i ne može biti“, istakao je portparol Kremlja.
Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila da Vašington brine mogućnost da predsednik Rusije Vladimir Putin namerava da uđe u istoriju tako što će obnoviti Sovjetski Savez.
Zastava SSSR ispred zidina Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
RUSIJA
Ruski poslanik: Zapadu se priviđa obnova SSSR-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala