- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Džonson uvodi "Plan B"

© AP Photo / Owen Humphreys/Pool Photo via APBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
Pratite nas
Britanski premijer Boris Džonson saopštio je danas da pokreće takozvani plan B za Englesku
On između ostalog uključuje i uputstva za ljude da rade od kuće, kako bi se usporilo širenje omikron soja korona virusa.
"Iako bi situacija mogla da bude bolja, a ja se iskreno nadam da hoće, znamo da bi eksponencijalni rast mogao da dovede do velikog porasta hospitalizacija, a samim tim, nažalost, i smrtnih slučajeva, i zato je sada proporcionalna i odgovorna mera prelazak na plan B u Engleskoj“, rekao je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.
Kako pišu britanski mediji, „Plan B“ podrazumeva da se od građana zahteva da pokažu dokaz o punoj vakcinaciji (dve doze) prilikom ulaska u javne objekte, uz nove direktive za rad od kuće i nova pravila o nošenju zaštitne maske.
Još 131 slučaj omikrona identifikovan je danas širom Velike Britanije, pa je sada u toj zemlji zvanično 568 ljudi obolelo od tog soja korona virusa. D
Danas je drugi dan zaredom u kojem je otkriveno više od 100 novih slučajeva omikrona, nakon što je utorak 101 osoba obolela od novog soja, preneo je "Skaj njuz".
Brzi testovi na virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2021
SVET
BA.2. - „stelt omikron“: Naučnici sumnjaju da se pojavio drugi oblik novog soja, nevidljiv za PCR test
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala