Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Našli smo rešenje za Zakon o eksproprijaciji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronađeno rešenje za izmenu Zakona o eksproprijaciji koje će sutra biti predstavljeno javnosti ako tokom dana budu dobijene potvrde od više nadležnih institucija da je sve u skladu sa Ustavom.
"Sutra ću vas obavestiti i posebno govoriti o toj temi. Pripremamo ceo paket i analiziramo i sve zahteve i našli smo rešenje oko Zakona o eksproprijaciji koje vam danas neću saopštiti. Spremam dodatne provere, još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno", rekao je Vučić na pitanje novinara da li će potpisati izmene Zakona o eksproprijaciji usvojene u skupštini i šta će se menjati, ako se bude nešto dodatno menjalo.
Vučić je rekao da će se sutra znati više o tome.
"Izlazimo sutra sa tim ako danas dobijemo potvrdu od više nadležnih institucija koje su suštinski nadležne, kao i pravnih eksperata, i onda ćemo izaći u javnost sa tim", dodao je predsednik.
On je kazao da traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.
Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset, ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.
''''Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Naše je da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije'''', rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule "Beograd".
Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.
''''Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo'''', rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.
Siniša Mali - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
EKONOMIJA
Mali: Vlada u četvrtak o izmenama zakona o eksproprijaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala