- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Švedski profesor uhvatio Ameriku i NATO u laži

© Sputnik / Milena CmiljanićIspred Kraljevski dvorac u starom delu Stokholma (Gamla stanu).
Ispred Kraljevski dvorac u starom delu Stokholma (Gamla stanu). - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Zapad je izmislio „rusku pretnju“ kako bi motivisao postepenu integraciju Švedske u NATO i SAD, napisao je švedski politikolog Per Salander u članku objavljenom u listu Dagens arena.
Prema rečima profesora emeritusa sa Univerziteta Umeo, analizirajući nedavne izjave švedskih političara i njihove realne postupke na međunarodnoj areni, može se izvući samo jedan zaključak – "o dugoj ruci" Vašingtona u severnoj Evropi.
Pri tom, Salander je naglasio da sve vesti o navodnoj pretnji Švedskoj od Moskve sadrže mali element istine koja se odnosi isključivo na raskol u švedskom društvu.
Istovremeno, politikolog je podsetio na redovno učešće Stokholma u vojnim vežbama NATO-a u Baltičkom moru. On je dodao da snage samoodbrane u Gotlandu obučavaju američki marinci.
"Navodna ruska agresija nije ništa drugo do konstrukcija koja seje podele i koja ima za cilj da motiviše postepenu integraciju Švedske sa SAD i NATO-om", zaključio je Salander.
Ranije je ruska ambasada u SAD saopštila da Rusija nikome ne prete, dok je pomeranje trupa na njenoj teritoriji - suvereno pravo svake zemlje.
Vojska Oružanih snaga Švedske na vojnim vežbama NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SVET
Ministarstvo odbrane Švedske: Podržavamo formiranje vojne baze za obuku u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala