- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sam protiv celog Bajdenovog tima: Prvi detalji razgovora Putina i američkog predsednika

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajen, razgovarali su putem video linka na više tema - od Ukrajine do sajber kriminala, saopštila je Bela kuća nakon razgovora dva lidera koji je trajao više od dva sata.
Bajden je, kako se navodi u saopštenju, izrazio ozbiljnu zabrinutost predsedniku Rusije u vezi sa gomilanjem ruskih trupa na ukrajinskoj granici. On je jasno dao do znanja da će SAD i njihovi saveznici odgovoriti oštrim ekonomskim i drugim merama na vojnu eskalaciju, ako do nje dođe.
Kako se dodaje Bajden je tokom razgovora potvrdio podršku suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i "pozvao na deeskalaciju i povratak diplomatiji".
"Oba predsednika su poručila svojim timovima da nastave sa radom. SAD će to činiti u tesnoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima", saopštila je pres-služba Bele kuće.
Kako se navodi, Putin i Bajden su razgovarali i o strateškoj stabilnosti, sajber kriminalu, kao i o zajedničkom radu na rešavanju regionalnih pitanja, uključujući problem Irana.
Bela kuća je objavila fotografiju sa samita na kojoj se vidi da na jednoj strani ruski predsednik sedi sam, dok s druge strane američkog predsednika okružuje ceo tim.
Sastanak je održan putem video linka i bio zatvoren za javnost. Novinarima je bio pokazan samo početak sastanka, gde su dva lidera pozdravili jedan drugog i razmenili nekoliko fraza. Sastanak je nastavljen u četiri oka.
Sastanak Vladimira Putina i Džozefa Bajdena putem video linka - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
RUSIJA
Samit dug dva sata: Završen razgovor Putina i Bajdena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala