Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

O čemu je Viola fon Kramon razgovarala sa episkopom Grigorijem pre skandalozne objave o SPC

© Foto : Eparhija diseldorfska i nemačkaPoslanica Evropskog parlamenta iz redova zelenih Viola fon Kramon i episkop dizeldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova zelenih Viola fon Kramon i episkop dizeldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova zelenih Viola fon Kramon objavila je na Tviteru skandaloznu poruku o SPC napisavši da u Nemačkoj ne postoji SPC, već samo autonomne eparhije. To je objavila nakon susreta episkopom dizeldorfskim i cele Nemačke Grigorijem Durićem sa kojim se sastala u subotu.
Episkop Grigorije je gospođu fon Kramon upoznao sa načinom funkcionisanja Eparhije diseldorfske i nemačke i brojne srpske zajednice, izazovima u ostvarivanju boljeg pravnog položaja Eparhije, i angažovanjem na međureligijskom dijalogu u okviru nemačkog društva, saopštila je Eparhija.
"Episkop Grigorije i gospođa fon Kramon su se prilikom susreta posebno osvrnuli na njenu nedavnu posetu manastiru Dečani", dodaje se u saopštenju Eparhije.
Episkop je zamolio gospođu fon Kramon da sa kolegama evroparlamentarcima uloži napore kako bi privremene vlasti u Prištini sprovele odluku sopstvenog Ustavnog suda iz 2016. godine, čime bi Visoki Dečani povratili skoro 24 hektara manastirske zemlje, navedeno je na sajtu Eparhije.
Podsetimo, u odgovoru na jedan komentar na svoju objavu na Tviteru o susretu sa episkopom Grigorijem Viola fon Kramon je napisala, pa ubrzo obrisala sledeće:
"Nema ovde "Srpske pravoslavne crkve", ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se".
Viola fon Kramon-Taubadel  - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SRBIJA
Viola fon Kramon uputila skandaloznu poruku o SPC pa izbrisala tvit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala