Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nestanak srpskih paralelnih struktura je mnogo važniji“: Priština gura ZSO pod tepih

© Tanjug / // Tanjug, / RADE PRELICZastave Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice
Zastave Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice  - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Nestanak srpskih paralelnih struktura je mnogo važniji od Zajednice srpskih opština, paralelne strukture na severu Kosova su jače nego ranije, rekao je Besnik Bisljimi, potpredsednik privremene kosovske vlade i šef pregovaračkog tima Prištine u razgovorima sa Beogradom.
Bisljimi je poručio da se po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, koja je dogovorena Briselskim sporazumom, još uvek „ništa ne dešava“, prenosi Reporteri.
Bisljimi je istakao da je u Briselu potpisano više od 30 sporazuma i da ne misli da je ZSO po nečemu prioritet u odnosu na druge sporazume.
„U Briselu je potpisano preko 30 sporazuma i ne može se reći da je ovo sporazum prvog ranga, od velikog značaja. Za nas svi sporazumi imaju isti značaj, za mene je možda važnije upravljanje integrisanim granicama od Zajednice srpskih opština“, rekao je Bisljimi.
On tvrdi i da postoje „paralelne strukture na severu Kosova“ za koje je rekao da su jače „nego kada je doneta odluka da se one ukinu“.
„Nestanak srpskih paralelnih struktura je mnogo važniji od Zajednice srpskih opština. Ovaj stav izgovaramo i u Briselu. Paralelne strukture su još jače nego ranije. Oni su jači nego kada je doneta odluka da se ukinu“, izjavio je Bisljimi.
On smatra da „nikada nije došlo do uklanjanja paralelnih struktura“ već da su one ojačane i da će se koristiti „kada dođe do osnivanja ZSO za postizanje ciljeva“,
„Mislim da su paralelne strukture uglavnom u oblasti bezbednosti, koje formalno ne postoje, ali se zna da rade. Ne kažem da su se ove strukture povećale u poslednjih osam meseci, ali kažem da su se povećale od kada je trebalo da budu ukinute“, zaključio je Bisljimi, prenosi Kosovo onlajn.
Gračanica bilbord - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SRBIJA
Novi hir Aljbina Kurtija da bi izbegao dijalog o ZSO
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SRBIJA
Vučić: Poslaću pismo šefovima svih država – sa samo jednim pitanjem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala