- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poslednji pozdrav velikom Momčilu Moci Vukotiću /video, foto/

© Miroslav TodorovicMomčilo Moca Vukotić komemoracija
Momčilo Moca Vukotić komemoracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
U utorak 7. decembra održana je komemoracija legendarnom fudbaleru Partizana Momčilu Moci Vukotiću, na kojoj su govorile brojne poznate ličnosti.
Vukotić je preminuo 3. decembra posle teške bolesti, a na njegovu komemoraciju došli su brojni velikani srpskog fudbala.
U prvim redovima bili su poznati i poznati zvezdaši kao što su Dragan Džajić i Vladimir Pižon, dok su prisustvovali i članovi crno-belog tabora kao što su Nenad Bjeković, Lazar Marković, Ivica Kralj, Saša Ilić, kao i košarkaška legenda Duško Vujošević.
Bio je tu i generalni direktor FKCZ Zvezdan Terzić sa kompletnim rukovodstvom kluba, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, ministar Vanja Udovičić, bivši selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković...
© Miroslav TodorovicMomčilo Moca Vukotić komemoracija
Momčilo Moca Vukotić komemoracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Momčilo Moca Vukotić komemoracija
„Momčilo Moca Vukotić je po svim današnjim vladajućim pravilima bio tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. Ništa vanfudbalski ga nije zanimalo, nije ništa želeo da dobije van terena, već samo na bojnom polju koje je fudbalskom igralište. Nema nikakvih skandala ili afera u njegovoj karijeri, nikakvih ispada. Moca je bio fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, pored porodice koju je obožavao, takmičenju u sportu, viteškom nadmetanju, golovima. Bogomdani talenat, iskazivao je i potvrđivao je samo na terenu. Istrajno je potvrđivao ljubav prema Partizanu, što nije uvek lako. Imao sam generacijsku sreću da ga bezbroj puta gledam, da mu se divim i aplaudiram. Na tome sam mu posebno zahvalan. Ja ću njemu u tu zahvalnost posle ove komemoracije zapaliti i jednu cigaru. Partizan odaje veliko poštovanje jednom od svojih najvećih igrača u istoriji i večno će ga se sećati i biti ponosan na Momčila Vukotića. Neka je večna slava Momčilu Vukotiću“, rekao je Vučelić.
© Miroslav TodorovicMomčilo Moca Vukotić komemoracija
Momčilo Moca Vukotić komemoracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Momčilo Moca Vukotić komemoracija
„Reči su nemoćne da izraze tugu i prazninu. U porodici, a onda i u našem Partizanu. Kada bi se u fudbalu, ako i u šahu dodeljivale titule velemajstora, onda bi ona pripala Moci. Ponosan sam što sam nosio dres u kojem se on proslavio i laskalo mi je što me novinari porede sa njim. Uvek je bio naklonjen mladim igračima, borac i optimista, čak i kada ga je bolest načela… Uvek će uvažavati poštovanje svih koji crno-bele boje vole… Nikada ga neću zaboraviti. Neka mu je večna slava i hvala na svemu što je učinio za Partizan i fudbal u Srbiji“, rekao je nekadašnji kapiten Partizana Saša Ilić.
Momčilo Moca Vukotić - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
Saša Ilić za Sputnjik: Moca je Partizan!
Od popularnog Moce se oprostio i srpski umetnik Dušan Kovačević.
„Moj dragi prijatelj Momčilo Moca Vukotić imao je dve ljubavi - porodicu i suprugu Bosu, sinove Dejana i Nikolu sa njihovim porodicama, njegovi unuci koji su ga lečili od teške bolesti. Uz njih je rame uz rame bio Partizan. O Moci kao fudbaleri su izrečeni superlativi kao jednom od najvećih igrača svih vremena. Pamtimo ga po mudrosti i virtuoznosti u čarobnoj igri s loptom. Bio je veliki gospodin i bila mi je čast što smo se porodično družili. I što smo 30 godina igrali mali fudbal s drugim velikim umetnicima. Danas je tužan dan. Čini mi se da nema većeg fudbalera koji je imao manje nesporazuma sa ljudima. Ostaće upamćen kao primer kako možeš dohvatiti zvezde i šetati po zemlji istovremeno. Pamtiću ga po eleganciji i osmehu koji bi vam ulepšao dan. Podržao bih ideju Saše Ilića da se stadion Partizana nazove po Momčilu Moci Vukotiću. Dragi prijatelju, počivaj u miru“, izjavio je Kovačević.
© Miroslav TodorovicMomčilo Moca Vukotić komemoracija
Momčilo Moca Vukotić komemoracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Momčilo Moca Vukotić komemoracija
Fudbalska javnost zavijena u crno: „Bio si jedan od najvećih“
Piksi se oprostio od velikog Moce: Čuli smo se posle Lisabona, bio je srećan
Partizanova deca zablistala na oproštaju od Moce /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala