- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zbogom „Lijepa naša“, dobar dan „Bože pravde“ – Matej konačno pod zastavom Srbije /foto/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Sport klubMatej Sabanov
Matej Sabanov - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Novak Đoković bi trebalo da predvodi reprezentaciju Srbije na predstojećem ATP kupu, a u spisku igrača nacionalnog tima Srbije našlo se i jedno novo ime. To je Matej Sabanov, doskorašnji hrvatski teniser koji je nedavno odlučio da stane pod zastavu Srbije.
Srbija bi u Australiji na takmičenju koje je osvojila 2020. godine trebalo da nastupi sa timom koji čine Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i 29-godišnji Sabanov, rođeni Subotičanin i doskorašnji hrvatski teniser.
Matej, zajedno sa bratom blizancem Ivanom nastupa u dubl konkurenciji i trenutno se oni nalaze na 96. poziciji ATP liste dublaša.
U centar pažnje srpske javnosti stigli su ove godine kada su osvojili Srbija open u dubl konkurenciji.
Za svoje nedavne uspehe zahvalni su Novaku Đokoviću.
„Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo“, rekao je Matej Sabanov za Jutarnji list.
To je bio razlog za promenu sportskog državljanstva, a time se bavila i hrvatska javnost.
„U poslednje vreme rado se hvalimo kako, na primer, u fudbalu uspevamo da privolimo igrače da igraju pod našom zastavom. Ali, ima i obrnutih slučajeva, kada se naši sportisti, verovatno nezadovoljni uslovima ili možda trudom oko njihovih karijera, odluče igrati za drugu državu“, prenela je Slobodna Dalmacija.
Uklapanje u tim Srbije braći Sabanov neće biti teško, velike prijatelje imaju u Filipu Krajinoviću, Dušanu Lajoviću i Nikoli Ćaćiću, s obzirom na to da su slične generacije i da su se sretali na turnirima za mlade igrače.
Uz to, Matej i Filip su zaigrali u dublu na nedavnom Vimbldonu o čemu su govorili za Sport klub.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala