- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako se prepolovila cena najveće i najskuplje kuće na svetu /video/

© Foto : Jutjub/ProducerMichael, snimak sa ekranaNajskuplja kuća na svetu
Najskuplja kuća na svetu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
„The One“, ogromna vila u Los Anđelesu, konačno je dostupna za prodaju pošto je vlasnik platio više od 100 miliona dolara na ime zajmova i duga.
U objavi na Instagramu prošlog leta Najl Nijami, programer projekta, predstavio je kuću sa devet spavaćih soba, sedam bazena, garažom za 50 automobila, vinskim podrumom sa 10.000 boca, pa čak i vlastitim noćni klubom, kuglanom i klizalištem.
S obzirom na to da je promovisana kao najveća i najskuplja kuća u Sjedinjenim Američkim Državama očekivalo se da će „The One“ na tržištu da dostigne cenu od 500 miliona dolara.
Ali, zbog kašnjenja i komplikacija, po nalogu suda naći će se na aukciji po upola manjoj početnoj ceni od 250 miliona dolara.
Najl Nijami je 2018. pozajmio 82,5 miliona dolara od „Hanki Kapitala“ kako bi nastavio radove na kući. Ali, u martu ove godine „Hanki Kapital“ je izdao obaveštenje o neispunjavanju obaveza i poslao imovinu na prodaju, prenosi Indeks. Nijami je imao 90 dana da plati ili ponovo pregovara o dugu, koji je, prema sudskim dokumentima, narastao na više od 110 miliona dolara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala