- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je mladi Hanibal i zašto ga porede sa Modrićem?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Tunis i Mančester junajted u svojim redovima imaju potencijalno novu zvezdu svetskog fudbala, a reč je o Hanibalu Mejbriju. Talentovanog vezistu uveliko porede sa čuvenim Hrvatom Lukom Modrićem zbog fantastičnog pregleda igre i lakoćom rešavanja i najtežih situacija.
Hanibal Mejbri ima samo 18 godina i preti da izraste u jednog od najboljih veznih fudbalera u budućnosti.
Rođen je u Francuskoj i igrao je za selekcije uzrasta do 16 i 17 godina, ali je na kraju doneo odluku da bude reprezentativac Tunisa za koji je već u A timu odigrao pet utakmica.
Ima i onih koji ga upoređuju sa Polom Pogbom, ali je ipak daleko bliži Modriću zbog svih kvaliteta koje poseduje.
U pitanju je klasičan organizator igre – takozvani „lutajući“ plejmejker koji ume da promeni tempo, krasi ga i neverovatna tehnika, ima sjajan osećaj za prostor i retko greši prilikom dodavanja.
Na sve to odličan je i dribler što je plus u odnosu na zvezdu Real Madrida i sve akcije u mladom timu Mančester junajteda počinju od njega.
Nedavno je oduševio na Kupu arapskih nacija u meču Tunisa i Mauritanije u kojem je domaćin bio nemilosrdan i slavio je rezultatom 5:1, a upravo je Hanibal „kumovao“ kod prvog kola.
„Promešao“ je rivala iz Mauritanije pre nego što je „poslužio na tacni“ saigrača koji je loptu poslao u mrežu. Bila je to njegova prva asistencija u reprezentativnom dresu.
U tom trku, driblingu i dodavanju mogla se videti sva gracioznost i raskošan talenat koji poseduje ovaj tinejdžer koji je na Old Traford stigao 2019. godine iz Monaka koji je Bulonju platio 2018. godine milion evra na ime obeštećenja.
Samo godinu dana kasnije „crveni đavoli“ izdvojili su petostruko veću sumu, s tim što cena transfera uz bonuse može da naraste do deset miliona evropskih novčanica.
Mejbri je već debitovao za Junajted prošle sezone 23. maja 2021. godine u pobedi nad Vulverhemptonom rezultatom 2:1.
Ove sezone još nije dobio priliku, ali posle fantastičnih partija u dresu nacionalnog tima Tunisa za seniorski sastav, sasvim je realno očekivati da će ga novi menadžer Mančestera Ralf Ragnik „baciti u vatru“ da se lično uveri u njegov talenat i poređenja sa slavnim Lukom Modrićem.
Miloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
SPORT
Srbin postigao gol karijere, Nemci u čudu /video/
Slovenački košarkaš Luka Dončić – u dresu Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
Zlatan ima Nadu, a Luka – Veru /video/
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2021
SPORT
Mesi ima sedam „Zlatnih lopti“, ali Ronaldo je podigao lestvicu previsoko...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala