- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Borbu sa kovidom izgubilo 40 pacijenata, korona virusom zaražene još 1.884 osobe

© Sputnik / Lola Đorđević Medicinsko osoblje
 Medicinsko osoblje - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Tokom protekla 24 sata u Srbiji je registrovano 1.884 nova slučaja zaraze korona virusom, među 15.843 testirana uzoraka. Od posledica infekcije preminulo je 40 osoba. Na respiratorima je 180 pacijenata.
Bolja epidemijska situacija uticala je na to da se u redovan rad vrate i dva kliničko-bolnička centra u Beogradu.
„Zvezdara“ otvara Službu urgentne medicine i dežurstva, a „Mišović“ vraća hirurgiju i hitnu službu. Njihov blok B ostaje u kovid sistemu.
Pre mesec dana Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa“ je imao 226 pacijenata, a jutros ih je 220. Pomoćnik direktora ove ustanove doktor Bogdan Crnokraka kaže za RTS da se nije mnogo promenila situacija u odnosu na pre nekoliko dana.
Crnokraka kaže da je za poslednja 24 sata na istom nivou kao i od pre nekoliko dana. Prema njegovim rečima, najviše se javljaju mlađi pacijenti, ali ima i starijih zapuštenih pacijenata, kao i onih iz drugih klinika.
Doktorka Snežana Rsovac, pulmologom iz Dečije klinike u Tiršovoj, kaže da nakon šest nedelja intenzivnijeg primanja zaražene dece sa teškom kliničkom slikom sada imaju samo dva mališana - jedno novorođenče koje je bilo na mehaničkoj ventilaciji i devojčicu koja dodatno zahteva hirurški tretman, a pozitivna jena kovid.
Novi vakcinalni punkt otvoren je u TC „Stadion“ na opštini Voždovac. Punkt će raditi svakog dana od 12 do 20 časova, osim danas, kada je radno vreme od 9 do 17 časova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala