- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća priznala: Rusija se ne može obuzdati

© AFP 2023 / Ivan SekretarevPomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland
Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2021
Pratite nas
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland na zatvorenom brifingu za senatore priznala je da su mogućnosti američke administracije da spreči rusku „invaziju“ na Ukrajinu ograničene, uprkos tome što su pripremljene oštre sankcije, prenosi američka televizija Si-En-En.

„Nulandova je skicirala paket oštrih sankcija koji (američka) administracija priprema kao odgovor na potencijalni ruski napad, ali je priznala da su mogućnosti Sjedinjenih Država da zaustave invaziju prilično ograničene“, javlja Si-En-En, pozivajući se na izvor upoznat sa sadržajem brifinga.

Podsetimo, ranije je televizija Si-En-En javila da zvaničnici SAD razmatraju uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije oko Ukrajine. Nove sankcije će, navodno, biti usmerene na članove iz bliskog okruženja predsednika Rusije Vladimira Putina, proizvođače energenata iz Rusije, a takođe prete mogućim isključivanjem zemlje iz sistema SVIFT (međunarodni međubankarski sistem za prenos informacija i obavljanje plaćanja). Kako je saopštio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Kremlj ne vidi indirektnu potvrdu od SAD o mogućnosti uvođenja novih antiruskih sankcija o kojoj pišu mediji.
Američki zvaničnici tvrde da im nisu jasne namere Rusije koju optužuju za koncentrisanje velikog broja trupa kod ukrajinskih granica. Rusija je, sa svoje strane, više puta odbacivala optužbe Ukrajine i Zapada za „agresivne akcije“, ističući da nikome ne preti i da ne namerava da napada bilo koga.
Ulaz u sedište Si-En-Ena - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
SVET
Si-En-En: Amerika sprema sankcije „Putinovom okruženju“ i preti isključenjem iz SVIFT-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala