- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp nazvao načelnika Generalštaba američke vojske idiotom, objasnio i zbog čega /video/

© AP Photo / Ben GrayDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp je, obraćajući se gostima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, nazvao američke medije pokvarenim kopiladima, a načelnika Generalštaba američke vojske Marka Milija idiotom.
“Nemamo medije. Mediji su tako korumpirani. Ako postoji dobra priča o nama, dobra priča o bilo kom pojedincu koji je republikanac, konzervativac, oni od toga naprave lošu priču. A ako je to loša priča, oni je naprave najgorom pričom u istoriji. To je najnepoštenija grupa ljudi", izjavio je Tramp u svom oštrom govoru pred "Turning Point USA", grupom mladih konzervativaca.
Kako prenosi "Gardijan", Tramp je rekao i da je promenio stavove Amerikanaca o medijima, navodeći da, kada je prvi put objavio da se kandiduje 2015. godine, oni su imali rejting poverenja od 94-95 procenata, a da trenutno imaju niži rejting i od Kongresa.
"Smatram da je to velika čast jer su oni gomila vrlo nepoštenih, pokvarenih kopiladi", izjavio je Tramp, što je naišlo na smeh okupljenih.
Tramp je, takođe, kritikovao generala Milija povodom povlačenja američkih trupa iz Avganistana.
Imitirajući generalov grubi glas, Tramp je rekao: "Nikada neću zaboraviti da mi je Mili rekao: ''Gospodine, gospodine. Jeftinije je ostaviti opremu nego je doneti''".
Tramp ga je, nakon toga, kako kaže, pitao da li misli da je jeftinije ostaviti opremu tamo ili napuniti pola rezervoara i odvesti u Pakistan ili vratiti u SAD, na šta mu je Mili rekao: "Da, gospodine, mislimo da je jeftinije".
Tada je Tramp, kako kaže, shvatio da je Mili idiot.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala