- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: NATO ne priznaje crvene linije

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu
Pogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
NATO demonstrira previše agresivnu poziciju i ne priznaje crvene linije, Rusiji se to ne sviđa, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu RT.

"Vidimo da NATO demonstrira previše agresivan stav. Vidimo retoriku Stoltenberga, retoriku različitih predstavnika SAD", rekao je Peskov.

"Oni, kao prvo, govore da ne priznaju nikakve crvene linije, pod dva, da će NATO raditi sve što želi. Pod tri, na bilo kojoj teritoriji . Sve to kako bi se obuzdala Rusija – pod četiri. To nam se ne dopada. Mi radimo sve da obezbedimo svoje sopstvene interese", dodao je Peskov.
Podsetimo, ruski predsednik je sredinom prošlog meseca govorio o „crvenim linijama“ za Rusiju i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse.
Takođe je naveo i da su sve češće pojave da u blizini ruskih granica lete strateški bombarderi opremljeni „veoma ozbiljnim oružjem“ što, kako je rekao, takođe prelazi određene granice.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
RUSIJA
Kremlj: Nekoliko sati razgovora ne može očistiti „Augijeve štale“ u odnosima Rusije i Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala