- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija i Indija zaključile sporazum o vojno-tehničkoj saradnji do 2030.

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaDržavne zastave Rusije i Indije
Državne zastave Rusije i Indije - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Rusija i Indija zaključile su sporazum o vojno-tehničkoj saradnji za period 2021-2030. godine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Vojni resor precizira da sporazum podrazumeva saradnju svih rodova i vrsta vojske, kao i pitanja isporuke i proizvodnje oružja i vojne tehnike.
Dokument je potpisan u prisustvu ministara odbrane dveju zemalja, Sergeja Šojgua i Radžnata Singa u okviru sastanka u formatu „dva plus dva“ u kojem su učestvovali i ministri spoljnih poslova Rusije i Indije, Sergej Lavrov i Subramanjam Džaišankar.
Sporazum su potpisali direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev i zamenik indijskog ministra odbrane za vojne nabavke Kanta Rag.
Ranije je indijski ministar odbrane izjavio da Indija potpisala sa Rusijom niz sporazuma, ugovora i protokola u vezi sa malokalibarskim oružjem i vojnom saradnjom.
Rusija i Indija sada imaju nekoliko bilateralnih projekata – univeralni sistem „BraMos“, zajedničku proizvodnju lovca pete generacije, licenciranu proizvodnju aviona Su-30 i tenkova T-90. Partneri su u martu 2019. godine otvorili fabriku za proizvodnju automata Kalašnjikov u indijskom gradu Korva.
Moskva i Nju Delhi su u oktobru 2018. potpisale ugovor o isporuci pet pukovskih kompleta sistema S-400 vredan više od peti milijardi dolara. Među najvećim ugovorima su i prodaja četiri ruske fregate projekta 11356 po šemi „dva plus dva” i velike partije prenosnih PVO sistema „Igla“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  i premijer Indije Narendra Modi - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2021
RUSIJA
Veliki politički događaj: Putin ide u posetu Indiji, najavljeni brojni sporazumi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala