- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rimski papa: Spreman sam da doputujem u Rusiju

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaSusret patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i rimskog pape Franje u Havani
Susret patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i rimskog pape Franje u Havani - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da je spreman da doputuje u Rusiju, a uskoro namerava da razgovara sa šefom odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolitom Ilarionom na temu njegovog novog sastanka sa patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom.

„Mislim da će kod mene sledeće nedelje doći mitropolit Ilarion da dogovorimo potencijalni sastanak sa patrijarhom Kirilom. Uvek sam spreman da otputujem u Moskvu. Za dijalog sa bratom nisu potrebni protokoli: brat je brat“, rekao je papa Franja italijanskoj agenciji „Ansa“.

Kako agencija navodi, papa Franja je o ovoj nameri saopštio tokom tradicionalne konferencije za štampu na letu iz Atine u Rim posle posete Kipru i Grčkoj.
Pres-služba odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije saopštila je da će sastanak mitropolita Ilariona i rimskog pape biti održan zadnje nedelje decembra.
Podsetimo, mitropolit Ilarion je boravio u Vatikanu u oktobru, gde je imao sastanak sa papom Franjom.
Istorijski sastanak pape Franje i patrijarha Kirila odigrao se 12. februara 2016. godine u Havani. To je bio prvi sastanak te vrste u istoriji, jer se poglavari Katoličke i RPC vekovima nisu sastajali.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril tokom božićne liturgije u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
RUSIJA
Patrijarh Kiril: Rusija je lider slobodnog sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala