- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Bajden će razgovarati putem specijalno zaštićene video veze

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Država Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi
Sastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Država Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
Pratite nas
Tokom razgovora Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džozefa Bajdena prvi put će biti korišćena specijalno zaštićena video-veza, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov Prvom kanalu.
Zahvaljujući specijalnoj vezi predsednici mogu da „razgovaraju o najvažnijim temama koje zahtevaju visok nivo tajnosti“.
Peskov je podsetio da ova linija odavno postoji, ali „do sada je bila testirana samo kao radna verzija i nisu je koristili predsednici država", primetio je portparol Kremlja.
Razgovor Putina i Bajdena će se održati 7. decembra u 18 sati po moskovskom vremenu.
Peskov je dodao, da se video konferencija predsednika neće razlikovati od ličnog sastanka „jer u svakom slučaju kada predsednici razgovaraju putem video veze ili preko telefona, oni se maksimalno koncentrišu na međusobne reči“.
On je napomenuo da su čak i prethodne administracije, kada je u njihovim odnosima bilo bar nečeg konstruktivnog, uspevale da se dogovore o uspostavljanju zatvorenih linija za komunikaciju na visokom nivou. Peskov je dodao da je veza do sada bila neaktivna.

„S obzirom da su u poslednje dve godine svi navikli na video konferencije, rešili smo da aktiviramo ovu liniju, pre svega jer nam ona omogućava da razgovaramo o najosetljivijim temama“, objasnio je portparol Kremlja.

Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
RUSIJA
Bela kuća: Bajden neće „pretiti prstom“ Putinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala